Zonguldak'ın Merkeze bağlı Asma Mahallesi Muhtarı Gürbüz Kuğu, Asma Deresi'nin temizlenmediği takdirde olası doğal afetlerde Zonguldak'ı sel basacağını söyledi. 
Asma Mahalle Muhtarı Gürbüz Kuğu, dere yatağında çöp ve toprakla olduğunu Mithatpaşa'ya kadar temizlik yapılmasına rağmen çalışmaların Asma'ya gelmeden son bulduğunu söyledi. Çareyi Vali Erol Ayyıldız'a konuyu anlatacağını aktaran Kuğu, şöyle dedi.
 Şu dere yatağımı ne kadar uğraştıysak temizletemedik. DSİ Bölge Müdürümüz Erol Orpak'ı geçtiğimiz gün aradım bana eleman yok dedi. Kepçeler Akçakoca'da görevdeymiş. Mithatpaşa Mahallesi'ne kadar bu dere temizlendi bizde yukarıdan buraya doğru gelecek diye seviniyorduk. Yavaş yavaş bize de geliyor diye düşünüyorduk. Bir baktık ki orada çalışan işçiler bıraktı gittiler. Bize eleman olmadığını söylüyorlar. Asma'da yeni yapılan Gökgöl tünelimiz var. Tünelin altında da yeni yol çalışması var. Çalışmayı da tebrik ediyorum. Gitsinler mağaranın ağzına bir baksınlar. Orası tıkanmış durumda. Burada bir taşkın olsa burayı kimse kurtaramaz. 1983 yılında yaşanan selin bir benzeri daha yaşanırsa vay Zonguldak'ın haline. Eğer burada bir sel olsa Zonguldak'ta bir tane bile esnaf kalmaz. Buranın acil olarak temizlenmesi gerekiyor. Ben buradan Erol Bey'e yine sesleniyorum. Bu dere yatağına ya kepçe ya greyder girmek zorunda. Buranın acil olarak temizlenmesi gerekiyor. Yaklaşık 2 kilometrelik bir alan burası. İçi çöp, toprak dolu. Şiddetti bir yağmurda burada bir tane bile esnaf kalmaz. Şehir bu kadar sahipsiz olmamalı. Buranın çok acil olarak temizlenmesini istiyorum. Artık yeter.
Vali bey'in yanına da çıkacağım. Son dilekçemi oraya da vereceğim.
Burada bir olay yaşandığında bunun sorumluluğunu Erol Bey alacaktır.