Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Alaplı MYO Gemi İnşaat öğrencileri, sosyal sorumluluk projesi kapsamında Alaplı’da kirli duvarlara çizgi film ve masal kahramanlarını resimledi.

BEÜ Alaplı Meslek Yüksek Okulundan bir gurup öğrenci sosyal sorumluluk projesi kapsamından kendi harçlıklarından biriktirerek aldıkları boyalarla İlçenin değişik yerlerindeki kirli duvarlara Nasrettin Hoca, Keloğlan ve çizgi film kahramanlarını çizdi.

MYO öğretim görevlisi Ömer Dereli, yaptığı açıklamada, Alaplı Belediyesinin belirlediği kirli duvarları öğrencilerle birlikte çizgi film ve masal kahramanlarını resimleriyle süslediklerini söyledi.

Sosyal sorumluluk projesi kapsamında İlçede 100’e aşkın etkinlik düzenlediklerini ifade eden Dereli, “ Gemi İnşaat bölümünden 25 öğrencimiz, sosyal sorumluluk projesi kapsamında kendi harçlıklarından aldıkları boyalarla Alaplı Belediyesinin belirlediği insanlarında rahatsız oldukları kirli duvarlarda resimleme çalışması yapıyoruz. Yeni köprü altında daha önce yaptığımız resimleri yeniden boyayarak düzenliyoruz. Değişik yerlerde de resimleme çalışmamız olacak. Özelikle Nasrettin Hoca ve Keloğlan resimlerine ağırlık vermek istedik. Bunun yanında çizgi film kahramanlarını da duvarlara resimledik. Sosyal sorumluluk projelerimiz bundan sonrada devam edecek" dedi. (Haber Cem Sürmeneli)