AKP’nin Zonguldak Belediye Başkan Adayı Ali Bektaş, CHP ve MHP’nin ittifak ettiğini iddia ederek, “Yılların birikimine sahip bir siyasi geleneği kendi menfaatin için yaptığın anlaşmaya alet edemezsin, kirli ittifakını üç hilalin arkasına saklayamazsın” dedi.

 

AKP Zonguldak Belediye Başkan adayı Bektaş konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, adayların projeleriyle, vizyonlarıyla, referanslarıyla yarışması gereken yerel seçim sürecinin bulandırıldığını, kent sakinlerinin kafalarının karıştırmaya çalıştığını izlediklerini söyledi. Kentin geleceğiyle ilgili bir vizyonu olmayan, örnek verecekleri tek bir referansı bulunmayanların ideolojik sömürülerle ve kirli ittifaklarla suyu bulandırarak rezaleti örtmeye çalıştığını iddia eden Başkan adayı Bektaş’ın açıklamaları şu şekilde:

 

“EVİNİZİ, DÜKKANINIZI YIKACAKLAR”

“Hemşerimizin yaşam kalitesini yükselteceği, gurur duyarak anlatacağı bir kent yaratmak için hiçbir projesi olmayanlar, konuyu sürekli saptırarak gerçekleri saklamaya çalışıyorlar.  Hiçbir hemşerimizi mağdur etmeden; İkinci makası, 69 ambarlarını, fevkani köprünü dönüştürerek kent merkezimizi altı katına büyütecek projelerimizi vatandaşımız benimsedi. Önce çağdaş yeni konutlarını ve işyerlerini hemşerimize teslim edeceğiz, sonra da buraları yıkarak yepyeni bir Zonguldak kuracağız. Artık ‘Evinizi yıkacaklar’, ‘Dükkânınızı yıkacaklar’ dedikodusuyla çapsızlığınızı saklayamazsınız.

 

CEPLERİN DOLDURDULAR

Kentin ihtiyacı olan Lavar Alanını; LavarYalanı’na çevirdiniz. İlgili Bakanlık ve Kurumlarla görüşmelerimizi yaptık, 2014 bitmeden çalışmaları başlatıyoruz. Artık süslü broşürlerle, bahanelerle yeteneksizliğinizi saklayamazsınız. Akparti hükümetinin kefaleti sayesinde kredisi kullanılan kanalizasyon ve arıtma tesisi projesini kâbusa çevirdiniz. Aylarca trafiği ve kent yaşamını felç etmenize rağmen, sistemin ancak  %25’ini arıtmaya bağlayabildiniz. 22 Milyon Avroluk sistem, Elektrik faturasını ödeyemediğiniz için günlerdir çalışmıyor, kanalizasyonumuz hala denize akıyor.  Müteahhit firmayı denetlemesi gereken meclis üyeleriniz firmanın işlerini alarak ceplerini doldurdular. ‘Sosyal Demokratız’ diyerek beceriksizliğinizi saklayamazsınız.  

 

“ZABITANA SAHİP ÇIKAMADIN”

Tahsis belgesi olanların tapu almasını sağlayacak Islah İmar Planlarını iptal ettiniz. Tüm uyarılara rağmen emlak vergilerine fahiş zamlar yaparak 2/B arazilerindeki hemşerilerimizin tapusunu almasını engellediniz. ‘Komisyona Havale Ettik’ diyerek Çözümün değil sorunun kaynağı olduğunuzu saklayamazsınız. Şehrin sokaklarını işportacılara, Belediyenin en kıymetli arsalarını yağmacılara teslim ettiniz. Hormonlu büfeler; Restoranlara, Marketlere dönüştü. Kurşunlanan, dayak yiyen, hakarete uğrayan Zabıtana sahip çıkamadın. Dirayetsizliğinizi korkaklığınızı ideolojik sloganların arkasına saklayamazsınız. Hakkında yıkım kararı olan, büfe ruhsatlı restoranı yıkılmasın diye Akparti’den oy çalarak Muharrem Akdemir’i başkan tutmaya çalışan sözde adaya da sesleniyoruz. Yılların birikimine sahip bir siyasi geleneği kendi menfaatin için yaptığın anlaşmaya alet edemezsin. Kirli ittifakını üç hilalin arkasına saklayamazsın”

 

(Haber Merkezi)