Türkiye Kamu-Sen'e bağlı Türk Eğitim-Sen Zonguldak Şube Başkanı Salih Alemdar, eğitim iş kolunda yetkili sendika olduklarını açıkladı. Alemdar, tüm engellemelere ve kirli oyunlara rağmen yetkiyi aldıklarını belirterek, şunları söyledi;

"YETKİLİ SENDİKA TÜRK EĞİTİM-SEN"
"Türk Eğitim-Sen bütün kirli oyunlara rağmen hem ülke genelinde, hem de Zonguldak'ta 2009 yılı için eğitim, öğretim ve bilim hizmetlerinde yetkili sendika oldu. Bütün kirli oyunları bozarak yoluna devam eden Türk Eğitim-Sen, 2009 yılında üye sayısını ortalama 155 bine çıkarması teşkilatta sevinçle karşılandı. Bu sonucu bilmek bir kehanet değil, çünkü 'Türkiye'nin Sendikası' parolası ile yola çıkan bir sendikanın bu ülkede takdir edilmesi, desteklenmesi; sağlam teşkilat yapısına, dik duruşuna ve iktidarlara göre değişmeyen yapısından kaynaklanmakta olduğunu herkes tarafından bilmesi gerekir."

"HORMONLU BÜYÜYEN
SENDİKA İSTEMİYORUZ"
"4688 sayılı Kamu Çalışanları Sendikaları Kanunu'na göre Türk Eğitim-Sen'in 2002'deki üye sayısı 125 bin 863 iken; bağlı olduğu konfederasyon Türkiye Kamu-Sen'in üye sayısı ise
329 bin 65 idi. Aynı yasaya göre teşkilatlanan Eğitim Bir-Sen'in 2002'deki üye sayısı 18 bin 28 iken; bağlı olduğu konfederasyon Memur-Sen'in üye sayısı ise 41 bin 871 idi. 2003'den beri tam 6,5 yıldır iktidarın koltuk değnekliğini yaparak destek alan sendika ve
Konfederasyonların yetkiden bahsetmesi gülünçtür.  Çünkü bu yetki olsa, olsa, iktidar gücüyle şişen bir balon olur. İktidar gücüyle şişen balon iktidarın nefesi bittiğinde de söneceğinin hesabını herkes yapıyor."
"DİYARBAKIR'DA NE SÖYLÜYORSAK
ZONGULDAK'TA DA
AYNI ŞEYLERİ SÖYLÜYORUZ"
"Türk Eğitim-Sen ülkemizin ve eğitim çalışanlarının ihtiyacı olan anlayışı ve stratejiyi oluşturabilen tek sendikadır. Haksızlık karşısında susmayan, doğruları söyleyen, ülkemizin ihtiyacı olan milli birlik ve bütünlüğümüzü, milletiyle vatanın bölünmezliğini her fırsatta dile getiren ve önemseyen tek eğitim sendikasıdır.
Üye yapmak için, Diyarbakır'da başka, Zonguldak'ta başka bir dil kullanmayan, 'andımız değiştirilsin, İstiklal Marşımız okunmasın' diyecek kadar aymazlaşarak üye yapmayı, Türk milletine ihanete tercih etmeyen bir sendikal anlayışın en büyük temsilcisidir.
Bize inanan, bize güvenen kitleleri her zaman daha çok önemseyeceğimizi kuruluş tarihimiz olan 1992 yılında söz verdik.
Bu sözümüzü yerine getirmek için, yıllardır hiç kimseden korkmadan, makam ve mevki kaygısı gütmeden mücadeleye devam ediyoruz.
Türk Eğitim-Sen'in kapısı kendi üyelerimizin dışında sendikalara üye olan veya olmayan tüm eğitim çalışanlarına hiçbir şart koşmadan her zaman açıktır. Çünkü biz 'Türkiye'nin Sendikası'yız. Takdir tüm eğitim çalışanlarının ve kamuoyunundur."