İlçede doğalgaz çalışmalarının sürdüğünü belirten Kantarcı, doğalgaz kullanımının yaygınlaşması ile hava kirliliğinin de önüne geçileceğini söyledi.

 

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, ilçe genelinde doğalgaz çalışmalarının tüm hızıyla sürdüğünü belirtti. Doğalgaz aboneliklerinde apartmanda oturanların bile müstakil ısınmayı tercih ettiklerine dikkati çeken Kantarcı, doğalgaz kullanımının yaygınlaşması ile hava kirliliğinin de önüne geçileceğini söyledi.

Almanya’da düzenlenen Almanya Zonguldaklılar Derneği’nin panelinde konuşan Kantarcı, doğalgaz çalışmalarına ilişkin şu bilgileri verdi: “Temmuz ayından itibaren Çaycuma’da yoğun bir şekilde doğalgaz çalışmaları devam ediyor. Mayıs ayından itibaren kömür yakılması ile ilgili de çok ciddi tedbirler aldık. Şuanda aslında ısınmanın bir kötü sonucu olan hava kirliliğini Çaycuma’da önemli bir ölçüde önledik. Önümüzdeki dönem Çaycuma’da hava kirliliği tamamen ortadan kalkmış olacak. Doğalgaz aboneliklerinde apartmanda oturanlar bile müstakil ısınmayı seçiyorlar, ilginç bir durum. Biz bir arada yaşamak istemiyoruz sanki. Herkes aboneliğini kendisi yapmak istiyor ortak ısınmak istemiyor”

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)