Her geçen gün araç sayısının arttığı Ereğli’de İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı trafik ekipleri, ilçenin çeşitli noktalarında neredeyse her gün uygulamalarını sürdürüyor. Hız kontrolü, emniyet kemeri kontrolü ve büyük araçlarda yapılan uygulamalar dışında zaman zaman kırmızı ışık uygulamasını yapan trafik ekipleri, bugün Çetin Apatay Bulvarı Çevreyolu üzerinde kırmızı ışık ihlali yapan sürücüleri denetledi. Sabah saatlerinde yapılan ve yaklaşık 1 saat süren denetimlerde 3 araç sürücüsüne 140 TL cezai işlem uygulandı. Kırmızı ışık ihlali yapan Mehmet Turan (47) isimli sürücü, 20 yıl sonra ilk kez ceza yediğini, kırmızı ışığı da görmediğini söyledi. Turan, kendisini durduran trafik polislerine, “Kırmızı ışığı görmedim. Güneş gözümü aldı. Ondan dolayı fark edemedim.” demesine rağmen cezadan kurtulamadı.
Ceza işleminin tamamlanmasının ardından soruları yanıtlayan Sürücü Mehmet Turan, “20 yıl sonra ilk kez ceza yedim. Kırmızı ışığı güneşin gözümü alması nedeni ile göremedim. Hayırlısı olsun.” dedi.

Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, vatandaşların trafik kurallarına uymaları istenirken, trafik lambalarının hayat için büyük önem arz ettiğini ve mutlaka riayet edilmesi gerektiği ifade edildi.