Özellikle kırsal kesimde yaşanan çöp sorununun çözümü için düğmeye basıldı. Çöplüğe dönüştürülen dere yatakları görüntü ve çevre kirliliğine neden olurken Nisan ayı içerisinde yapılacak ihale ile kırsalın çöpleri alınacak, İlçe Müftülüğü de vatandaşın duyarlılığı için çalışma başlatacak.

Kdz.Ereğli’de özellikle kırsal kesimde dere yataklarına atılan çöpler çevre ve görüntü kirliliğine neden olurken Nisan ayı içerisinde köylerin yaşadığı çöp sorununun çözümü için de harekete geçildi. Kdz.Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay önceki gün daire müdürleri ve İl Genel Meclis üyeleri ile köylere yaptığı ziyaret sırasında heyet dere yataklarında gördüğü kirlilik karşısında adeta büyük şok yaşadı.

MÜFTÜLÜK HAREKETE GEÇTİ
Dere yataklarına çöp atılmaması için vatandaşların duyarlı hale getirilmesi gerektiğini belirten Kdz.Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, İlçe Müftüsü Mustafa Erkan’dan imamların bu konuya ilişkin vatandaşı daha da bilinçlendirme adına çalışma yapmasını istedi. İlçe Müftüsü Mustafa Erkan’da yaptığı açıklamasında, “Görevli arkadaşlarımız ile birlikte bu kampanyayı önemsiyoruz ve Ereğli’mizin köylerimizin bu problemini halletmesi noktasında aktif olarak rol almak istiyoruz. Hem teoride hem pratikte bu problemi halledilmesini canı gönülden arz ediyoruz. Geçtiğimiz yerlerin kirliliğini gördükçe üzülmemek elde değil hepimiz üzülüyoruz” sözleri ile konuştu.

DUYARLILIK ÖNEMLİ
Kaymakam Çay ise Nisan ayı içerisinde Zonguldak Valisi Erdal Ata ve İl Genel Meclis Üyelerinin çabaları ile kırsal kesimin çöplerinin toplanması için ihaleye çıkılacağının ihalenin sonuçlanması ile de kırsalın yaşadığı çöp sorununun ortadan kaldırılması için adım atılacağını belirterek, “Yine de önemli olan vatandaşımızın duyarlılığı. Ne kadar önlem alırsan al vatandaşımızın bilinçli olması yaşadığı bölgeye sahip çıkması gerekiyor” dedi.