Karadeniz Ereğli'ye bağlı bazı köylerde yaşanan su sıkıntısı köylüler arasındaki gerilimi giderek tırmandırıyor. Karadeniz Ereğli'ye bağlı Osmanlar Köyü'nde yaklaşık 4-5 aydır birçok haneye su verilememesi köylülerin tepkisine sebep oluyor. Osmanlar Köyü'nde yaşayan ve burada esnaflık yapan Hüseyin Kayacan, yaklaşık 5 aydır evlerine su gelmediğini belirterek, "İnsanlar susuzluktan kırılmış vaziyette. Kendi imkânlarımla 3 milyara sondaj vurdurdum ama netice alamadım. İşyerim de var. İşyerimde de su olmadığı için aksamalar oluyor. Kaymakamlığa da dilekçe verdik 23 kişiyle beraber ama netice alamadık. Yetkililerden yardım bekliyoruz."dedi.

Osmanlar Köyü Sakinlerinden Ahmet Kolay ise "Osmanlar Köyü'nde 4 aydır sularımız gördüğünüz gibi akmıyor. Mağdur kaldık. Yetkililerden bir haber versinler bize. Gelin de açın sularımızı, görün durumumuzu ey Türkiye. Tayyip Erdoğan diyor ki: "Köşedekini de siz görün" Nasıl göreceğiz, aha sularımız akmıyor. Hangi çağda yaşıyoruz ey Osmanlar köyü. Ey yetkililer gelin arkadaş, bakın sularımız akmıyor." diye konuştu.

ENDİŞE DUYULUYOR

Osmanlar Köyü'nde bazı evlerin sularının ise köy muhtarı tarafından kesildiği iddia edilirken, köy sakinleri hem muhtarın hem de kaymakamlığın konuya duyarsız kalmasından yakındılar. Osmanlar Köyü sakinleri, en kısa sürede su sorunları çözülmediği takdirde köylü olarak eylemlere başlayacaklarını ve seslerini Ankara'daki yetkililere kadar duyuracaklarını söylediler. Köy sakinleri ayrıca, su sorunu nedeniyle köyde vatandaşlar arasında gerginliklerin yaşandığını ve her an bir olay çıkmasından endişe duyduklarını dile getirdiler.

HANGİ ÇAĞDA YAŞIYORUZ

Diğer yandan, Karadeniz Ereğli ilçesine bağlı Işıklı Köyü'nde ise Ereğli Kaymakamı Osman Ekşi'nin talimatı ile roman vatandaşların yaşadığı mahalledeki okula su verilmesi, bazı ırkçı guruplar tarafından tepkiyle karşılanıyor. Köy muhtarı Hüseyin Akman, Işıklı Köyü'ne bağlı Bakırlık mahallesine hayırsever işadamı Abdurrahman Çınar tarafından yaptırılan okula su vermesi nedeniyle köydeki bazı kişiler tarafından rahatsız edildiğini söyledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Roman açılımına Işıklı Köyü olarak ilk desteği kendilerinin verdiğini söyleyen Muhtar Akman, şöyle devam etti:

"Bu çerçevede Ereğli Kaymakamımız Sayın Osman Ekşi'nin de direktifleri doğrultusunda roman vatandaşlarımızın yaşadığı mahalledeki okula su verdik. Ancak bu durumu bazı kişiler yanlış bilgilerle köylüleri kışkırtarak sabote etmeye çalıştılar. Bunlar arasında maalesef AK Parti'nin içerisinden de insanların olması beni derinden üzüyor. Roman vatandaşlara su vermemi bazı ırkçı kişiler istemiyorlar. Ve bu durumu bana karşı aleyhte kullanmaya çalışıyorlar. Onlarda bizim insanımız. Tabi ki köyümüzdeki suyumuzu onlarla da paylaşacağız. Ne yapsaydık? "Siz Romansınız, size su vermiyoruz mu deseydik? Hangi çağda yaşıyoruz?"