13-17 yaşları arasında 5 kız, 6 erkek öğrenciyi bir hafta boyunca bir etkinlik program doğrultusunda misafir ettiklerini belirten Karadeniz Ereğli Rotary Kulübü 2015-2016 Dönem Başkanı Mustafa Gür, “11 yabancı öğrenci, ilçemizde yaşayan ve gönüllü olarak ev sahipliği yapan ailelerde kalırken; birlikte gerçekleşen etkinliklerle Türk aile yapısını, geleneklerini ve misafirperverliğimizi yakından görme imkanı buldu.  Hollanda, Romanya, İspanya, Norveç, Amerika, Çek Cumhuriyeti, Belçika, Mısır ve Finlandiya’dan gelen öğrenciler, 22-28 Temmuz tarihlerinde gerçekleşen uluslararası organizasyon ile ilçemizi hem turizm yönünden hem de kültürel yönden yakından tanıma fırsatı yakaladı” dedi.

Konu ile ilgili bilgi veren Gür, “22-28 Temmuz 2015 tarihlerinde büyük bir heyecanla ilçemizde gerçekleştirdiğimiz Uluslararası Kısa Dönem Yaz Kampı (Short Term Summer Camp 2015) sona ererken, gerçekleşen akşam yemeğindeki Bayrak Değişim Töreninin ardından 11 yabancı öğrencimizi büyük bir hüzünle, kampın ikinci bölümü için Samsun’a uğurladık.

Kulübümüz bu yıl da Uluslar arası Rotary Değişim Programı ile değişik ülkelerdeki Rotary Kulüplerine başvuran ve 13-17 yaşlarından oluşan 5 kız, 6 erkek öğrenciyi bir hafta boyunca yoğun bir etkinlik programı ile Kdz.Ereğli de misafir etmenin heyecanını ve mutluluğunu yaşadı. 

11 yabancı öğrenci, ilçemizde yaşayan ve gönüllü olarak ev sahipliği yapan ailelerde kalırken; birlikte gerçekleşen etkinliklerle Türk aile yapısını, geleneklerini ve misafirperverliğimizi yakından görme imkanı buldu.  Hollanda, Romanya, İspanya, Norveç, Amerika, Çek Cumhuriyeti, Belçika, Mısır ve Finlandiya’dan gelen öğrenciler, 22-28 Temmuz tarihlerinde gerçekleşen uluslararası organizasyon ile ilçemizi hem turizm yönünden hem de kültürel yönden yakından tanıma fırsatı yakaladı.

 

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR

Etkinlik sonunda Büyük Anadolu Otel’de gerçekleşen yemeğe çok sayıda davetli  katıldı. 19. Bölge Guvernör Yardımcısı Naci Orhan ve eşi Ayşen, Samsun 19 Mayıs Rotary Kulübü Başkanı F.Serkan Genç ve Yönetim Kurulu Üyesi Aytaç Havuk, Rotaract Kulübü Başkanı Çağrı Yücel ve kulüp üyeleri, Interact Kulübü Başkanı Erkan Dedekargınoğlu ve kulüp üyeleri, Karadeniz Ereğli Rotary Kulübü üyeleri, Ereğli Yelken Kulüp Yönetim Kurulu Üyesi Dr.Eylem Ertuğrul ve eşi, eğitmen Talat Çerçioğlu ve eşi, Bisiklet Sevenler Derneği Başkanı Uğur Duru ve dernek üyeleri  Altan Akgün, Mehmet Emre Yılmaz katılırken, mazereti nedeniyle Gümeli Belediye Başkanı Sn. Ahmet Saydam ve eşi yer alamadı.

Gecede organizasyonda emeği geçenlere tek tek teşekkür edilirken, Gümeli Belediye Başkanı Ahmet Saydam’a konukseverliği için ayrıca teşekkür edildi. Program sırasında sürpriz olarak Rotary Kulüp 2015-2016 Dönem Guvernörü Canan Ersöz, Uluslararası Değişim Programı Komite Başkanı Abdullah Küreğibüyük ve bazı yabancı öğrencilerin ailelerinin kampla ilgili gönderdikleri özel mesajlar İngilizce ve Türkçe okunurken salondan büyük alkış aldı.

Büyük bir coşkuyla gerçekleşen kamptaki etkinlikler slayt gösterisi ise konuklara sunulurken, organizasyonda görev alanlara, destek olan diğer sivil toplum kuruluşlarına, ağırlayıcı ailelere ve öğrencilere, katılım belgeleri ve kamp anısına hediyeler takdim edildi. 

Ardından kampa katılan farklı ülkelerden öğrenciler sahneye davet edilerek Bayrak Değişim Töreni gerçekleştirildi. Öğrencilere Türk Bayrağımızı ve Kulüp Bayrağımızı takdim edilirken, kendi ülke ve kulüp bayraklarını teslim aldık.

Gecenin sonunda duygusal anlar yaşanırken, Samsuna hareket edecek öğrencilerimizin ağırlayıcı ailelerle vedalaşmakta zorlanmaları görülmeye değerdi.

GERÇEKLEŞEN BAZI ETKİNLİKLER


- Farklı ülkelerden gelen yabancı öğrenciler 11 gönüllü ağırlayıcı ailede misafir oldu,
- Kamp boyunca eğitimler Ereğli Yelken İhtisas Kulübünde profesyonel eğitmenlerle gerçekleşirken, öğrencilere kano, yelken ve sörf eğitimleri verildi,
- Yabancı öğrencilerle birlikte Ereğli Müzesi, Cehennemağzı, Çınaraltı vb yerler gezilirken, kendilerine Ereğli Pidesi, Çilek Reçeli gibi yerel lezzetler tattırıldı.
- Gümeli Belediye Başkanı Ahmet Saydam’ın davetiyle Gümeli Yaylasında gerçekleşen piknikte, doğa yürüyüşü ve mini voleybol turnuvası gibi etkinlikler gerçekleştirildi,
- Kdz.Ereğli Bisiklet Sevenler Derneği nden profesyonel bisikletçiler eşliğinde 30 bisikletli ile Köseağzı’na bisiklet turu gerçekleşirken ardından Köseağzı’nda kahvaltı yapıldı,
- Kişisel Gelişim Uzmanı ve İngilizce Öğretmeni Hanefi Çağ yabancı öğrencilere Türkçe eğitimi verdi” dedi.