Dolgu alanı üzerinde yapımı devam eden amfi tiyatro ve çevre düzenleme çalışmaları kesintisiz sürüyor.

 

Alaplı Belediyesi’nin Taşbaşı-Erdemyuva dolgu alanı üzerindeki Sahil Aile Park’ta yapımına başladığı amfi tiyatro inşaatı ve çevre düzenleme çalışmaları sürüyor.

Belediye Başkanı Nuri Tekin, Taşbaşı-Erdemyuva dolgu alanı üzerindeki Sahil Aile Park’ta inceleme yaptı. Yaklaşık 1500 kişi kapasiteli 4 bin metrekare alan üzerine inşa edilen amfi tiyatro yapım çalışmalarının devam ettiğini belirten Tekin,  çalışmaları kısa bir sürede tamamlamak istediklerini bildirdi. Belediyenin Fen İşleri teknik elemanlarınca doğaya uygun şekilde mimari projesi hazırlanan amfi tiyatronun ulusal ve uluslar arası kültürel ve sanatsan etkinliklere ev sahipliği yapabilecek kapasitede olduğunu belirten Başkan Tekin, “Bu tesiste profesyonel sahne, kulis, soyunma odaları, teknik oda, büfe ve sanatçıların tüm ihtiyaçlarını karşılayabileceği alanlar bulunacak.“ dedi.



Belediye Başkanı Nuri Tekin, Amfi Tiyatro inşaatının yanı sıra dolgu alanının çevresi ve boş alanlarında da çalışmaların sürdüğünü belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bilindiği gibi bu alan üzerindeki sahil parkımıza 150 araçlık araç otopark, yürüyüş, oturma ve dinlenme alanları, kafeterya, bayanlar ve erkekler için mescit, tuvalet, engelli yaşam parkları, çocuk ve aile parkları, piknik alanları, spor alanları, eğlence alanları, ışıklı süs havuzları yaptık. Şu anda bu alanın diğer etapları için zemin düzenleme, istinat duvarı, sert zemin ve yeşil alan çalışmalarına devam ediyoruz.  Bu alanın tamamını değerlendireceğimiz projenin çalışmaları tamamlandığında, bu alan Batı Karadeniz’in en büyük sosyal cazibe merkezi olacak. “