Kdz.Ereğli'de kar nedeniyle ulaşım sağlanmakta güçlük çekilen mahallede mahsur kalan diyaliz hastası belediye ekiplerinin çabasıyla hastaneye ulaştırılırken, yeni doğum yapan anne ve çocuğu da hastaneden belediye ekiplerince alınarak evine götürüldü. Bağlık Mahallesi Sakin Dere Sokak'ta diyaliz hastası 65 yaşındaki Sefer Göktepe kar yağışı nedeniyle evden çıkamayınca durumu "Alo 153" hattına bildirdi.

 



EKİPLER KISA SÜREDE ULAŞTI

Ereğli Belediyesi zabıta ekipleri arazi araçları ile Bağlık Mahallesi'ne giderek yaklaşık 100 metre taşıdıkları Göktepe'yi, Sarıkorkmaz Mahallesi'nde bulunan diyaliz merkezine götürerek tedavi olmasını sağladı.




EVİNE BIRAKILDI

Ekipler Ereğli Devlet Hastanesi Kadın Doğum Servisinde yeni anne olan Hacer A'nın yakınlarının talebi doğrultusunda çocuğu ile birlikte hastaneden alarak Elmatepe Mahallesi Esentepe Sokak'ta bulunan evlerine arazi araçları ile götürdü.

 




"DESTEK VERİYORUZ"

Ereğli Belediyesi Zabıta Müdürü Alptekin Dursun, yaptığı açıklamada, ilçe genelinde yoğun kar yağışı nedeniyle diyaliz hastaları, hamileler ve acil hastaneye gitmesi gereken kişilere destek verdiklerini söyledi. Ekiplerin gelen ihbarları büyük bir titizlik ile değerlendirdiğini anlatan Dursun, "Bir diyaliz hastasını 100 metre taşıdıktan sonra arazi aracımız ile diyaliz merkezine götürerek tedavisini yaptırdık. Yine Devlet Hastanesi'nde yeni doğum yapmış bir annemizi evladı ile birlikte Elmatepe'de evine teslim ettik" dedi.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)