Zonguldak Halk Eğitim Merkezi tarafından 2 ay önce oluşturulan 3 ayrı halkoyunları ekibi, katıldıkları ilk yarışmalarda 3 derece elde etmeyi başardı. 
Zonguldak Halk Eğitim Merkezi bünyesinde yılbaşında Gençlik ve Spor Kulübü kuruldu. Bu kulübe bağlı 3 ayrı halkoyunları ekibi oluşturuldu. Yeni bir araya toplanan Yaklaşık 2 aylık çalışmanın ardından 3 ekip de, 12 Mart tarihinde düzenlenen Halk oyunları il yarışmalarına katıldı. Yarışmalarda 2 ekip il birinciliğini elde ederken, bir ekip de, il ikincisi oldu. İl birincisi olan iki ekip, Ankara Yenimahalle Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde 24-25 Mart tarihleri arasında gerçekleşen grup yarışmalarına katılma hakkı elde etti. Grup yarışmalarında Yıldızlar Düzenlemesiz Dalda sahne alan ekip, gurup ikincisi olarak, Türkiye Halkoyunları Şampiyonluğu yarışmalarına katılma hakkı elde etti. Grup yarışmalarına Yıldızlar Düzenlemeli Dalda katılan ekip ise, katıldığı ikinci yarışmada grup üçüncüsü oldu. Ekip, derece elde etmesine rağmen, Türkiye Şampiyonluğu yarışmalarına katılma şansı elde edemedi.
Zonguldak Halk Eğitim Merkezi Müdürü Zülfikar Uçar, ekibin 2 ay önce kurulmasına rağmen çok önemli başarılara imza attığını belirtti. Başarıda ise ekip üyeleri ve eğitmenlerini yanı sıra bölge insanının verdiği desteğin de büyük payı olduğu belirten Uçar, kendilerini yalnız bırakmayan başta Zonguldak Milletvekili Ercan Candan olmak üzere tüm herkese teşekkür etti. Türkiye şampiyonasına katılma hakkı elde eden halkoyunları ekibinden çok umutlu olduklarını belirten Uçar, Çok yeni bir ekip olmamıza rağmen, güzel bir başarı ortaya çıktı. Bunda uzman eğitmenlerimizden, ekiplerde yer alan öğrencilerimize, müzisyenlerimize, halk eğitim çalışanlarından, eğitim camiasına, milletvekillerimize kadar herkesin payı var. Biz verilen destek ve güvenin ne kadar doğru olduğunu gösterdik. Şimdi bizden beklentiler ve bu yöndeki sorumluluklarımız daha da arttı. Kaldığımız yerden devam edebilmek için çalışmalarımız yoğun bir şekilde sürüyor. Şampiyonadaki tek ekibimiz, çalışmalarını sürdürüyor. Kıyafet ve müzik konusunda da bir yenileme dönemine girdik dedi.