Çağdaş Gazeteciler Derneği, oyuncu Timuçin Esen'in magazin muhabirleri ile yaşadığı tartışma sonucu, kelepçelenerek karakola götürülmesiyle son bulan olayı, "kişilik haklarına yönelik bir saldırı olarak" değerlendirdi.

 

Çağdaş Gazeteciler Derneği'nden yapılan açıklamada, magazin muhabirlerine sert tepki gösterildi.

Magazin muhabirlerinin sanatçı Timuçin Esen'le girdiği tartışma ile yaşanan olayların gazetecilik etiği ile bağdaşmadığı belirtilen açıklamada, "Özellikle Timuçin Esen'in gözaltına alındığı ve polis otosuna bindirilerek götürüldüğü esnada, magazin muhabirlerinin davranış biçimlerinin ve söyledikleri sözlerin gazetecilik mesleğine aykırı bir davranış biçimi olduğunu vurgulamak istiyoruz" denildi. Bu tür davranışların çoğaldığına dikkat çekilen açıklamada şunlar kaydedildi:

"Magazin muhabirlerinin haber bulmaktan daha çok, haber yaratma, haber yapmak istedikleri kişilerin rızaları alınmadan, ısrarlı davranışlarını bazen şiddet ve zora dönüştürdükleri bazen kavga ederek habere kendilerini dâhil etmeleri, artık sıkça rastlanılan bir durum haline gelmiştir. Elbette, magazin muhabirliği de gazetecilik mesleğinin en çileli, en yorucu dallarından biridir. Ama unutulmamalıdır ki, magazin muhabirliği de gazeteci mesleğidir. Magazin muhabirliğini, gazetecilik mesleği kadar saygın haline getirmek de en az hakkımızı korumak kadar olması gereken ve kutsal bir görevdir. Bu nedenle magazin muhabirlerinin de kimseyi taciz etmeye, hele hele kişilik haklarına saldırmaya, o insanın onurunu kırmaya, küçük düşürmeye ya da bunlara neden olmaya hakkı yoktur, olamaz."