Alaplı'nın eski belediye başkanı olan AKP ilçe Başkanı Faruk Çaturoğlu'da   şehir merkezine liman yapılmasını "ihanet!" olarak değerlendirdi.

* 200 milyon dolarlık bu devasa projeyi kimlerin hangi firmaların hangi kaynaklarla ve nasıl yapacaklardır? ALPORT firması bu işi yapacak güçte değildir. Acaba bu konu seçim çalışmalarında pazarlık konusu mu olmuştur.

* Milletvekillerimiz Fazlı Erdoğan ve Polat Türkmen Alaplı 'ya liman yapılması konusunda sonuna kadar destekçi olacaklarını ancak kuruluş yerini yanlış bulduklarını defalarca ifade etmişlerdir. Bu konuda Milletvekilimiz Köksal Toptan ve Valimiz Erdal Ata'nın da aynı düşüncelere sahip olduğu kanaatindeyiz.

Alaplı'nın AKP  İlçe Başkanı Faruk Çaturoğlu, kente yapılması düşünülen liman projesine izin verilmesi için çalışanların ilçenin geleceğine ihanet ettiğini bu olayın kente karşı işlenen bir cinayet olduğunu iddia ederken "bu cinayete de or-tak olmayız" dedi.
Çaturoğlu, liman projesine karşı olmadıklarını, yer konusunda büyük endişelerinin olduğunu bildirdi. İlçenin geleceği açısından önemli bir yer tutan bu pro jenin iyi irdelenmesini ve yer konusun seçiminde hassasiyetle durulması gerektiğini belirten Çaturoğlu, İlçe Merkezine yapılması düşünülen bu projeye izin verenlerin ilçeye ihanet edeceğini ve ilçenin geleceğine zarar vereceğini savundu. Çaturoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: Uzun süredir kamu oyunun gündeminde bulunan liman projesiyle alakalı olarak halkımızda gizlenen gerçekleri kamuoyuyla tekrar paylaşmak gerekmiştir. Çünkü konu Pazartesi günü belediye meclisince görüşülerek belediye sınırları içerisinde liman yapılıp yapıla mayacağı hususu karara bağlanacaktır. Ne bizler ne de Alaplı halkı limana karşı değiliz. Ancak kuruluş yeri olarak şehir merkezinde yeni köprü ile huzur kent sitesine kadar olan alanda yapılmasına karşıyız. Ereğli ve Zonguldak limanları şehir merkezinde sıkışıp kalmıştır. İstanbul limanlarını uzak yerlere taşımayı planlamaktadır. Yapılacak liman yat limanı değil yük limanıdır. Devasa vinçler iş makineleri depo ve antrepolar silolar ikmal merkezleri lokomotifler ka myonlar devasa gemiler konteynerler kömür ve ma-den cevheri gibi açık yükler. Tüm bunlar şehir merke zinin Karşıyaka mahallesinin ve Kılçak köyünün önü nü kapatacak başta görüntü kirliliği olmak üzere ses hava ve su kirlenmesine sebebiyet vererek Alaplı'nın yaşanmaz hale gelmesine yol açacaktır. Buna hiç kimsenin hakkı yoktur. Hele hele halkın oylarıyla seçilmiş siyasilerin hiç yoktur. Tabi ki esnaf ve tüccarın oylarıyla seçilenlerinde. Acaba bu konuda Alap lı halkının Karşıyakalının, Kılçak köyünün oluru alınmış mıdır? Bırakın halkı muhtarlarla görüşmeye bile tenezzül edilmemiştir. Böyle önemli bir konu kent meclisinin gündemine de getirilmemiş ilçenin siyasi partileri sivil toplum kuruluşları ve esnaf tüccar ve işadamlarıyla bile paylaşılmamıştır.hadi bırakın bütün bunları halkın temsilcisi belediye meclis üyeleriyle bile konu yeterince  paylaşılmamıştır..birileri ile bir yerler de pişirilmiş ve son meclisin gündemine indiril miştir.halkın kahir ekseriyetinin görüşü belirlenen bu alanda liman yapılmasına onay vermemektedir. Liman için en iyi yer kavuk kavla köprüsü ile kocaman köprüsü arasında ki alandır.gelin amaç belediyeye ye gelir sağlamaksa belediye mücavir sahasını Akçakoca sınırına kadar genişletelim.

BELEDİYE-İŞADAMI DAYANIŞMASI
İkincisi global krizin etkilerinin devam ettiği bir ortam da 200 milyon dolarlık bu devasa projeyi kimlerin hangi firmaların hangi kaynaklarla ve nasıl yapacaklarıdır. alport firması bu işi yapacak güçte değildir. Acaba bu konu seçim çalışmalarında pazarlık konusu mu olmuştur? Yoksa ALPORT firması belediye işadamı ve siyasetçi dayanışması ile birkaç kuruş masraf yapıldıktan sonra Alaplı'nın denizini parselleyip birilerine astronomik rakamlar ve taleplerle peş keş çekilerek devir mi edilecektir. Halk bunu merak etmektedir. Çünkü tersane projesinde aynısı olmuş tahsis alan firma gerçek yatırımcılardan akıl almaz taleplerde bulunarak onları ürkütmüştür. Tarih tekerrür mü ediyor? ayrıca bu firmanın kağıt üzerinde ortakları ticaret odası başkanı %10 ve % 90'ının da herkesin malumu bir işadamı ve yanın da çalışanlardan oluşmaktadır. Ancak hem bizim hem de Alaplı halkının bunlardan başka siyasilerinde perde arkasında bu şirketten pay sahibi oldukları hususunda çok ciddi kuşkularımız vardır.

ŞEFFAF DAVRANILMADI
Maalesef bu rant kavgasına kurumsal olarak Alaplı Belediyesi Alaplı ticaret ve sanayi odası alet edilmek tedir. Çünkü. Görünür ve görünmez ortaklar kurumlarını temsilen değil şahsen ortaktırlar bu projeye. yine maalesef ne belediye başkanı ne de ticaret ve sanayi odası başkanı bu konuda kendi meclis üyelerine bile dürüst ve şeffaf davranamamışlardır.. Bu işler  sadece eski postane binasına aylık bilanço asmakla olmuyor.büyük ortak görünen ismet yılmaz ise bu iki kurumu yedeğine alarak mesafe kat etmeye çalışmaktadır.hatta bu üçlü troyka Zonguldak milletvekilimiz sayın millet vekillerimizden birinin de bu projenin şehir merkezine yapılmasına destek olduğu  iftirasıyla ellerini güçlendirmeye çalışmaktadırlar.bu çok çirkin bir iftiradır.  .oysaki bizim milletvekillerimiz Zonguldak bazında yatırım yapmak isteyen her işadamına yerel bazda konsensüs sağlanmak kaydıyla destek ve yardımcı olmaktadırlar. Özellikle milletvekillerimiz Fazlı Erdoğan ve Polat Türkmen alaplı 'ya liman yapılması konusunda sonuna kadar destekçi olacaklarını ancak kuruluş yerini yanlış bulduklarını defalarca ifade etmişlerdir. Bu konuda sn milletvekilimiz Köksal Toptan ve Valimizin de aynı düşüncelere sahip olduğu kanaatindeyiz. Şimdi soruyoruz limanla ilgili olarak hem kuruluş yerinde hem de yatırımcıların bu işi yapmaya gücü olup olmadığı konusunda konsensüs varmıdır? .el cevap yoktur.

GELECEĞE İHANET
Hal böyleyken ısrarla şehir merkezinde bu projeye izin vererek yapılmasına çalışan belediye başkanı, ticaret ve sanayi odası başkanı ve adı herkesçe bilinen işadamı ve hangi düzeyde olursa olsun onlara destek olanlar Alaplı'nın geleceğine ihanet etmektedirler. Bu kente karşı işlenen bir cinayettir. biz bu cinayete ortak olmayacağız. Alaplı halkına bürokrasimize siyasi partilerimize sivil toplum kuruluşu ve od alarımıza sendikalarımıza işadamı ve esnaflarımıza muhtarlarımıza kent konseyi üyelerine ve özellikle halkımızın oylarıyla seçilen belediye meclis üyelerimize sesleniyoruz. Bu cinayeti durdurun. Kent merkezine liman yapılmasına olur vermeyin. Alaplı'yı ve geleceğimizi öldürmeyin. Komşu ilçe belediye başka nını örnek alın. Belediye başkanı bırakın limanı kent merkezine izin vermeyi denizi kirletir diye plajlar bölgesine bile yapılmasına izin vermedi?