Kdz.Ereğli'de bir işyerinde hırsızlık yapıldığı ihbarının ardından polis, güvenlik kameralarından zanlıların kullandığı aracı tespit etti, mobese sistemi sayesinde aracın yeri belirlendi, gözaltına alınan 2 kişi Adliye'ye çıkarılırken, "Vah bizim başımıza gelenler" dedi.

 

Kdz.Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü başarılı çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Otomotiv yedek parça satışı yapan işyeri sahibinin, "İşyerinden hırsızlık yapıldı" ihbarının ardından polisin sürdürdüğü titiz çalışma sonuç verdi, 2 kişi mobese sistemi sayesinde gözaltına alındı.



Alınan bilgilere göre Kışla Mahallesi'ndeki Ereğli Otomotiv isimli işyerinden motor yağı ve araç parça malzemeleri çalındığı, bir takım araç parçaları alarak kredi kartıyla ödeme yaptıkları sırada, 'kredi kartı cihazına şifre giriyorum' diye düğmesine basarak bir önceki alış veriş yapan kişinin slipini çıkardığı ihbarını değerlendiren polis ekipleri iş yerindeki güvenlik kameralarından kimliklerini tespit ettiği Abdulhakim D (48) ve Metin B'nin (49) kullandığı 27 FU 826 plakalı aracı mobese sistemi ile takibe alarak yerlerini tespit etti.

Kıskıvrak yakalanan şüpheliler emniyetteki işlemlerinin ardından Ereğli Adliye'sine sevk edildi. İki şüpheli gazetecileri emniyet çıkışında görünce, "Vah bizim başımıza gelenler" diyerek yüzlerini saklamaya çalıştı.



İşyeri güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde ise şahısların işyeri sahibinin dikkatini dağıtarak raflarda bulunan motor yağlarını işyerinden çıkartmaları ve diğer araç parçalarını çalarak ceplerine koyma anları net bir şekilde yer alıyor.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)