Kdz. Ereğli’nin Kışla Mahallesi’nden Şaban Baltacı 1.17 metre boyunda bal kabağı yetirtişmeyi başardı.

 

 

Üreten eller zorluk tanımıyor. Ünlü Yazar Fakir Baykurt’un “Tırpan” isimli kitabındaki Kır Abbas nasıl ki en kıraç araziye toprak ve su taşıyarak diktiği asmalardan üzüm almayı başarmış ise, toprağı seven her üretici bereketi bulmanın coşkusunu yaşıyor.

Kdz . Ereğli’nin Kışla Mahallesi sakinlerinden Şaban Baltacı da toprağı seven ve toprağına diktiklerini de gözü gibi bakıp koruyan bir üretici.

Tarım emekçisi Şaban Baltacı, Kışla Mahmut Likoğlu İlköğretim Okulu Müdürü Osman Kanca’nın verdiği kabak tohumlarını toprağa ekti ve dibini çapalayıp suyunu da eksik etmemenin ödülünü, 1 metre 17 cm. boyunda ve 45-50 cm çapında bal kabağı yetiştirerek aldı.

Yetiştirdiği kabağın tohumlarının geldiği Antalya’da bile bu kadar büyük yetişmediğini öğrenen üretici Şaban Baltacı, “Bu tohum bizim toprağı sevdi” dedi.

Baltacı elde ettiği başarının coşkusunu şu sözleriyle diye getirdi:

“Bal Kabağının tatlısının en güzel bu kabaktan olduğunu topraklarımız çok bereketli ve verimli olduğunu, bizler çiftçiliği ve tarımı halk olarak bıraktık. Oysa üretmemiz lazım. Tüketen toplum değil, üreten toplum olmalıyız.”