Kışla Mahmut Likoğlu ilköğretim okulunu tamamlayan 67 öğrenci için tören düzenlendi.

Kışla Mahmut Likoğlu İlköğretim Okulu ilköğretim bölümünü bitiren 67 öğrencinin mezuniyet töreni okul binasında gerçekleştirildi. Okul Müdürü Osman Kanca, Kızılay Derneği Ereğli Şube Başkanı İsmail İşgören, okul yöneticileri, öğrenci ve velilerinin katılımı ile gerçekleştirilen mezuniyet töreni renkli görüntülere sahne oldu. 

ÇÖZÜMLERİ GELİŞTİRECEKSİNİZ
Kanca günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, "İlköğretim eğitiminizi tamamlayıp öğrendiklerinizi ortaöğretimde devam ettirme aşamasına geldiniz. Bu yeni dönemin hepiniz için hayırlı olmasını dileyerek sizleri kutluyor ve başarılar diliyorum. Sizler, bu çözümleri kendiniz geliştireceksiniz. Kışla Mahmut Likoğlu İlköğretim Okulu' nda almış olduğunuz eğitim bunun için yeterlidir. Gerçek öğretmen hayatın kendisidir ve başarınız tamamen kendinize bağlıdır. Bunun temelinde de mesleki açıdan daima güncel ve çağdaş kalmak, çalışmak, fikir üretmek, referansı geçmişte değil gelecekte olmak vardır. Unutmayınız her şeyin bir bedeli, maliyeti vardır. Bedeline katlanmadan elde edilen her başarı geçicidir. İçi boş imaj kısa vadelidir. Her açıdan çağdaş olmak size bağlıdır. Orada çocukluk döneminden çıkıp gençlik dönemine adımlarınızı atacaksınız. Buna karşılık hayatınızda, problemlere çözüm üretmek, takım çalışması yapmak, yaratıcılık, kültürlü sosyal davranışlara sahip olmak ve değer yaratmak vardır. Kendinizi buna göre yönlendirmeli ve sürekli geliştirmelisiniz. Unutmayınız: Sizler yolcu bizler hancıyız. Gelecekte de sıkıştığınız her durumda Okulumuzun yanınızda olduğunu hatırlayınız.

GÖĞSÜMÜZ KABARIYOR
Okulumuz her geçen gün göğsümüzü kabartacak şekilde ilerlemesini sürdürmektedir. Bildiğiniz gibi bugüne kadar, 3. Eğitimde İyi Örnekler Konferansında beş projemizle Bakanlık düzeyinde Türkiye şampiyonluğumuzun yanında 2008-2009 öğretim yılında da Türkiye, İl ve İlçemizde düzenlenen çeşitli sosyal, kültürel ve sportif yarışmalarda birincilik, ikincilik ve üçüncülük derecelerimizle rekorumuzun çok üzerine çıkarak iyi bir ivme yakalamış bulunmaktayız. Önümüzdeki yıl bu çıtamızı düşürmeden yolumuza devam edeceğiz.

KARDEŞ OKULUMUZ VAR
Bunun yanında, Almanya' nın Bochum kentinin Werner-von-siemens-schole okulu ile kardeş okul olma çabalarımızın son aşamasına gelmiş bulunmaktayız. Bu Ereğli ilçemizde bir ilktir. Yaşamınızın en güzel dönemi olduğunu ileride daha da iyi anlayacağınız yorucu bir eğitim öğrenim dönemini geride bıraktığınız bu gururlu günümüzde bizler topluma sizin gibi değerleri armağan etmenin coşkusunu yaşıyoruz" dedi. İlçe genelinde düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren Kışla Mahmut Likoğlu İlköğretim Okulu öğrencilerine Osman Kanca tarafından plaket verildi. Flama devir tesliminin ardından öğrenciler çeşitli gösteriler sergiledi.