Devrek Ahmet Taner Kışlalı İlköğretim Okulu Parkı, önceki gün düzenlenen tören ile açıldı. Park açılışına; Devrek Kaymakamı Hüseyin Öner, Belediye Başkanı Özcan Ulupınar, Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Ramazan Çalışkan, Karayolları Şube Şefi Fuat Balaban, Okul Müdürü Mahmut Uzar, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.
Açılışta konuşma yapan Kaymakam Hüseyin Öner, "İlçenin büyük dertlerinden birini giderdik. Emeği geçenlere teşekkür ederim" dedi. Öner, desteklerinden dolayı Belediye Başkanı Özcan Ulupınar'a plaket verdi.
Belediye Başkanı Özcan Ulupunar ise, yaptığı konuşmada, "Aslında birçok okula hizmet yaptık, fakat hiç tören yapmamıştık. Töreni okul yönetimi düzenlemiş, kendilerine teşekkür ederim. Ancak hizmetler bu okulla sınırlı kalmayacak. Yılsonuna kadar bütün okullarımızın eksiklerini gidereceğiz. Biz okulların fiziki şartlarını düzelteceğiz, öğretmenler de çocuklarımızı iyi eğitecekler. Bu arada hizmete devam edeceğiz. Yaşlılar, engelliler ve gaziler için de en yakın zamanda temel atıyoruz. Festivalle ilgili olarak da hepinizin bildiği gibi ilçemizde, bölgemizde ve ülkemizde meydana gelen üzücü olaylar nedeniyle iptal ettik. Ancak bazı programları bu yaz boyuna yayarak gerçekleştireceğiz" dedi.
Park açılışı, okulun anasınıfı öğrencilerinin yaptığı Kars Kafkas folklor gösterisi,dördüncü sınıf öğrencilerinin Artvin yöresi folklor gösterileri ve altıncı sınıf öğrencilerinin gitarla yaptığı müzik gösterisi ile son buldu.