Kdz. Ereğli İlçe Halk Kütüphanesi Müdürlüğü bu yıl 48. Si kutlanan Kütüphane Haftası nedeniyle 26 Mart-09 Nisan tarihleri arasında Kdz. Ereğli Kitap ve Kütüphaneyi Sevenler Derneğinin katkılarıyla AKM'de Kitap Fuarı'nın açılacağını belirtti.
Konu ile ilgili yapılan yazılı açıklama şu şekilde:
Bu yıl 48. si 26 Mart – 01 Nisan tarihleri arasında kutlanacak olan Kütüphane Haftası'nın ana teması Bilgi Toplumu Çoğullaştırır olarak belirlenmiştir.
Bilgi en büyük güçtür. Bilgi üreten toplumlar her zaman güçlü olmuşlardır. Bilgi elde etmenin en iyi yolu ise kitaplardır. Kitap ruhun ve aklın gıdasıdır. Bilginin iletiminde Kütüphanelere önemli görevler düşmektedir. Kütüphaneler, ulusal kültürümüzün yazılı ve basılı eserlerini yüzyıllardır biriktiren, koruyan, geleceğe aktaran önemli kültür kurumlarımızdandır. Eğitim ve öğretim kütüphanesiz yapılamaz. Amacımız daha çok kitap okumak, daha fazla bilgiye sahip olmak ise kütüphaneler sizleri bekliyor.
26 Mart – 09 Nisan tarihleri arasında Kdz. Ereğli Kitap ve Kütüphaneyi Sevenler Derneği katkılarıyla Atatürk Kültür Merkezi Sergi Salonunda Kitap Fuarı açılacaktır.