Avrupa Birliği Genel Sekreterliği’nin (ABGS) yürüttüğü Reform İzleme Grubu 21’Nci Toplantısı, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Adalet Bakanı  Sadullah Ergin ve Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış’ın katılımı ile Ankara’da gerçekleşti.

Avrupa Birliği Genel Sekreterliğinden gazeteniz Önder’e gönderilen bilgi şu şekilde: Toplantıda,  AB sürecine yönelik son dönemde yapılan çalışmaların yanı sıra önümüzdeki 1 yıllık perspektif ele alındı. Avrupa Birliği Genel Sekreterliği  ve İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan ''Temel Haklar Ulusal Eylem Planı''nın bir sonraki reform izleme grubu toplantısında sunulmasına karar verildi. Ayrıca vize, göç, iltica gibi konuları barındıran “Adalet”, “Özgürlük” ve “Güvenlik” başlıklı 24’üncü fasıl ve halkımızın temel haklardan daha iyi yaralanmasının yolunu açacak olan “Yargı ve Temel Haklar” başlıklı 23’üncü fasıllara ile insan hakları, ayrımcılık, mücadele, ifade özgürlüğü gibi birçok önemli hususlar üzerinde duruldu.

Toplantıda, halkı Avrupa Birliği’ne katılım sürecinin getirecekleri konusunda aydınlatmak amacı ile Avrupa Birliği Genel Sekreterliği’nin Açık Toplum Vakfı ile birlikte yayınladıkları “100 Konuda Avrupa Birliği’nin Günlük Hayatımıza Etkileri” adlı kitap kamuoyuna sunuldu.

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış’ın talebi ile Reform İzleme Grubu 22ci toplantısının Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış’ın ev sahipliğinde Adnan Menderes’in ölüm yıldönümü olan 17 Eylül’de yapılmasına karar verildi.