Zonguldak Özel Fatih Koleji tarafından düzenlenen, Zonguldak ve ilçelerinden 80 okuldan bin 200 öğrencinin katılımı ile gerçekleşen “6’ncı 100 Temel Eser Kitap Okuma Yarışması” tamamlandı. Ödül töreni, aynı gün Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, Şube Müdürleri, okul müdürleri ve velilerin katılımı ile yapıldı.
Fatih Koleji tarafından her yıl yapılan, öğrenciler, öğretmenler ve veliler tarafından heyecanla beklenen organizasyon bu yıl da tam bir okuma şenliğiydi. Sabahın erken saatlerinde yarışma için okula gelen öğrenciler ve onları aylardır bu organizasyona hazırlayan öğretmenler son derece heyecanlıydı. Öğrenciler, 100 Temel Eser içinden seçilen birbirinden güzel yedişer kitabı okuyarak bu yarışmaya hazırlandılar.  Öğrenciler 4-5 ve 6-7’nci sınıflar olmak üzere iki kategoride bireysel ve takımlar olarak yarıştı. Takımların toplam puanları ile de öğretmenleri ödüllerini aldılar. Her iki kategoride ilk ona giren öğrenciler tablet bilgisayar, bisiklet, hediye çeki ve madalya kazanırken; ilk beş takım sıralamasına giren öğretmenleri de tablet bilgisayar, altın ve plaket kazandılar.
İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, “Okuma işine gönül vermiş tüm öğrencilerimizi, öğretmenlerini ve ailelerini kutluyor, bu harika organizasyonu düzenleyen Fatih Koleji organizasyon ekibine teşekkür ediyorum” dedi.
Fatih Koleji Okul Müdürü Gökhan Altıntaş ise, “2008 yılında 13 okul 170 kişi ile başlayan bu organizasyonun 80 okuldan bin 200 öğrenciye ulaşması, yarışmanın hedefine ulaştığını gösteriyor. Okul olarak okuma ve okutma faaliyetlerine özel önem veriyoruz. Bu ışığı Zonguldak’taki tüm öğrencilerimize yaymak istiyoruz. Bunu da emek veren tüm öğretmen arkadaşlarımızla başardığımıza inanıyoruz” diye konuştu.