Zonguldak'ta Öğretmenlik yapan Veli Karanfil (50) 'Yitik Damla' adını verdiği 8. kitabını yayınlamaya hazırlanıyor.

Zonguldak İmam Hatip Lisesi'nde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni olarak görev yapan Veli Karanfil, 8 yıl önce başladığı yazarlık serüvenine devam ediyor. Karanfil, "Aşk ve Hüzün, Herkes İçindeki Kente Gider, Gönlümün Gülü Namaz, Ya Sen Olmasaydın" gibi kitaplarının ardından Yitik Damla'yı çıkardı. Çalışmaları hakkında bilgi veren Karanfil, “2003 yılından beri kitap yazıyorum ve her yıl mutlaka bir kitabımı yayınlıyorum. En son Yitik Damla adını verdiğim 8. kitabımı yayınladım. Bu kitabı annemin ölümü üzerine kaleme aldım. Kitapta ölüm, yalnızlık gibi temalar işleniyor. Ayrıca son sayfalarda şiire de yer verdim. Daha 40 tane yazdığım ama yayınlamaya fırsat bulamadığım kitabım var. İnşallah zaman geçtikçe onları da yayınlayıp insanların hizmetine sunmayı istiyorum" dedi.
Kitap yazmanın kendisinde zamanla bir tutkuya dönüştüğünü kaydeden Karanfil, "Dünyada yaşadığım misyon gereği anlatacağım çok şey var. Bunları insanlara ulaştırmak, güzelliklere vesile olmak amacıyla kitap yazıyorum. Kitaplarla insanların en gizli köşelere sakladıkları duygulara dokunabiliyorsunuz. Onların yaşamında farklılıklara neden olabiliyorsunuz. Bu kelimelere dökülemeyecek kadar güzel ve bir o kadar da değerli bir duygu" diye konuştu.
Kitap yazmayı zorlu bir doğum sürecine benzeten Karanfil sözlerini şöyle sürdürdü: "Bir anne baba için çocukları neyse benim için de kitaplarım o. Onlara da çocuklarıma gösterdiğim özeni gösteriyorum. Kitaplarımın her biri hayatımın ayrılmaz bir parçasına dönüştü. Ne zaman yeni bir kitaba başlasam her defasında aynı amatör heyecanı hissediyorum"