Kdz.Ereğli İlçe genelinde okullar 4+4+4 sistemine hazır hale getirilirken öğrencilere dağıtılacak ücretsiz kitapların teslimatı ise başladı.

Kdz.Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Nuri Andiç, 4+4+4 sistemi ile ilgili hazırlıkların tamamlandığını, ilçenin tamamen sistematik hale getirildiğini söyledi.

Andiç şunları söyledi: 

Herhangi bir sıkıntımız yok, okullarımızı ayırdık, sistem işlemeye başladı dedi. Kdz.Ereğli Lisesi'nin bir bölümüne Anadolu Lisesi açıldığını da belirten Andiç, Kdz.Ereğli Merkez Anadolu Lisesi adı altında yeni bir Anadolu Lisemiz oldu böylelikle Kdz.Ereğli'ye beşinci Anadolu Lisesini kazandırmış olduk. Ereğli Lisesi'nin mezarlık tarafındaki binasına yeni bir Anadolu Lisesi açılmış oldu.

2012-2013 Eğitim ve Öğretim Yılı ile ilgili ilçe genelinde okulların bakım ve onarım çalışmalarının sürdüğünü belirten Andiç, 'Eylül ayı başında bütün okullarımız eğitim ve öğretime hazır hale getirilecektir. Yine Ücretsiz ders kitaplarımız hem ilköğretim hem orta öğretimde kitaplar gelmeye başladı. 360 bin kitabı teslim almaya başladık. Kısa bir süre sonra teslimat bitecek ve bunları okullarımıza ulaştıracağız' dedi.