Alaplı’da 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlamaları kapsamında düzenlenen etkinliklerde renkli görüntüler yaşandı. Yağlı direk ve yüzme yarışlarında vatandaşlar birbirleriyle kıyasıya yarıştı.

 

Alaplı’da bu yıl 3. düzenlenen Denizcilik ve Kabotaj bayramı etkinliklerini protokol üyeleri denize konan duba üzerinden izledi.

Balıkçı barınağında yapılan tören saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla başladı. Ardından denize konan duba üzerinden etkinlikleri izleyen protokol üyeleri deniz şehitleri anısına denize çelenk bıraktılar. Halk oyunları gösterisi ile devam eden etkinliklerde halat çekme, yüzme ve yağlı direk yarışmaları renkli görüntülere sahne oldu. Yağlı direk yarışmasında gençler birbirleriyle kıyasıya yarışırken yağlı direğin üzerinde durmakta zorlandılar. Gençlerden bazıları direğin uçundaki Türk bayrağını koşarak almaya çalışırken bazıları sürünerek bayrağa ulaşmaya çalıştı. Uzun uğraşlar sonucu arkadaşlarının da yardımıyla bayrağı almaya çalışan Cevat Yaman 500 TL’lik para ödülünde sahibi oldu. Etkinliklere Alaplı Kaymakamı Aydın Memük,Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu,İlçe Emniyet Müdürü İsmail Baş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Taşıran, AKP İlçe Başkanı Faruk Çaturoğlu,CHP İlçe Başkanı Nuri Tekin,TSO Başkanı Rafet Kılıç,Belediye Meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.