Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, "Makamınızı hava atma aracı olarak kullanırsanız sıkıntı doğar. Öncelikle öğretmenlerimize değer ve kıymet vermeliyiz." dedi.

Çınar, Zonguldak Ögretmenevinde okul müdürleriyle düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, yeni eğitim öğretim döneminin herkese hayırlı olmasını dilediğini söyledi.

Makamların hava atma yerleri olmadığına dikkati çeken Çınar, "Makamlar hizmet yeridir. Ne kadar işin havasına girersek o kadar saygınlığımız azalır. Okul müdürü kendine özgü hassasiyetleri olan bir yöneticidir. Yöneticilikte değişik anlayışlar ve modeller vardır. Ama hepimizin belli kanunlarda, sorumluluklarımız bellidir." diye konuştu.

Okullarda iyi eğitimin kalitesinin okul müdürlerinden başladığını anlatan Ahmet Çınar, şunları kaydetti:

"Makamınızı hava atma aracı olarak kullanırsanız sıkıntı doğar. Öncelikle öğretmenlerimize değer ve kıymet vermeliyiz. Kıymet vermezsek onlardan saygı göremeyiz. Ayrıca okullarda uyuşturucuyla ilgili sıkıntılar oluyor. Bunun üzerine gidin ve araştırın. Her okulumuzda görevli emniyet mensubumuz var. Bir çocuk yanlış yapıyorsa onun sorumluluğu biziz. Ancak tüm çabalarımıza rağmen değişiklik yoksa yılmadan uğraşacağız. Şimdiden insanlarla koordinasyon sağlayıp verim almamız gerekiyor."