Kdz. Ereğli Kız Teknik ve Meslek Lisesi Pratik Kız Sanat Bölümü'nün öğrenci, öğretmen ve kursiyerlerin 1 yıl boyunca hazırlamış olduğu giyim, el sanatları ve resim sergisi düzenlenen törenle açıldı. Sergi açılışına CHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal, MHP İlçe Başkanı İlkay Özdemir, veliler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Sergi açılışında konuşan Kdz. Ereğli Kız Teknik ve Meslek Lisesi Müdürü Metin Ali Kıraç 1945 yılında ilk kez ahşap pratik lisesi olarak hayata geçen ve bugün itibariyle Kız Teknik ve Meslek Lisesi adıyla eğitimini sürdüren ve hayat boyu öğrenme ilkesiyle siz özellikle yetişkinlere kapılarını açan okulumuz ve yardımcı olmaya çalışan öğretmenlerimize çalışmalarından dolayı teşekkür ediyoruz. Şu bir gerçektir okulların adı değişse de kısa sürede amacımız gençliğimizi ve kadınlarımızı daha aydın ve becerikli kılma mücadelesidir dedi.
Giyim Bölümü Şefi Hasibe Erdoğan da konuşmasında Geleneksel yılsonu sergisi giyim, el sanatları ve resim bölümünden oluşmaktadır. Öğretmen, öğrenci ve kursiyerlerin hazırlamış olduğu çalışmaları sergiledik. Amacımız kursiyerlerimizin hem el sanatlarını geliştirmek hem de kendilerine maddi açıdan yardımcı olmak. Böylelikle dünya görüşlerini geliştirerek öğrendikleri bilgi ve becerilerini kullanarak yaptığı ürünleri satmak suretiyle gelir kazandırmak. Sergimizde satışa yönelik ürünlerimizde bulunmaktadır. Sergide çeyizlik, nakış, dikiş, iç içe kullanılarak yapılan her türlü örnek yatak örtüsü, mutfak takımları kadar bir evde kullanılacak her türlü mefruşat ürünü bulunmaktadır. Ürünlerde el işlemelerinden nakış, tel kırma, boncuk işi, dantel, anglezden hazır gereçlere kadar her türlü materyal kullanılmaktadır diye konuştu.