Kdz. Ereğli Kültürünü Tanıtma, Yayma ve Yaşatma Derneğin Ereğli AKM sinema salonunda düzenlediği, “Ereğli Kültür gecesi” Büyük beğeni topladı. Özellikle muhtarların canlandırdığı kız isteme olayında Ereğli’nin İl olması kız tarafından istenerek Ereğli’nin İl olması yönündeki mesajı büyük alkış aldı. Eski köy usulü kına ve düğün merasimi yanı sıra, madenci gösterisi, halk oyunları, elpek bezinden yapılmış kıyafet defilesi ve Ereğli türkülerinin söylendiği geceye Kdz.Ereğli Belediyesi yetkilileri, AKP Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, Ak Parti İl Başkanı Hamdi Uçar, Gülüç Belediye Başkanı Aydın Güngör, Gökçeler Belediye Başkanı Bekir Çolak, CHP İlçe Başkanı Hayrettin Kartal, Saadet Partisi Ereğli İlçe Başkanı İsmail Yılmaz, İl Genel Meclisi üyeleri, Sivil toplum örgütü başkanları ve yöneticileri, milletvekili aday adayları, çok sayıda bürokrat, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Gecede konuşan dernek başkanı Yusuf Arslan şunları söyledi: 1960’lı yıllarda küçücük bir sahil kasabası olan güzel ilçemizin son 50 yılda ,bu kadar büyüyüp gelişmesi ve ülke ekonomisine can veren ağır sanayi hamlelerinin içinde yer alması tesadüf müdür acaba…sadece doğal güzelliği,tabiat zenginliği, havası, suyu,madenimidir. Aslında bunların hepsi ayrı ayrı bir etken gibi gözükse de asıl etken özünde sevgi dolu yürekleri olan insanıdır.şu misali unutmamak gerekir..iki dükkan yan yana birisi turşu satıyor,diğeri bal..turşu satan güler yüzlü müşterisi eksik olmuyor..bal satanın yüzü gülmez işleri de yolunda gitmez.bal satan durumdan rahatsız..bir bilgeye gidiyor akıl danışmaya.. bilge.. bir adama bakıyor…bir bala ve sonra diyor ki- Sen bal satıyorsun ama suratın turşu..o turşu satıyor ama tebessüm eksik olmuyor yüzünden ağzından bal damlıyor..

İşte  gerçek bu misalde olduğu gibi Şehrimizin canlılığını,büyümesini,ilerlemesini sağlayan en önemli faktör olarak Güler yüzlü ,içten,Samimi insanların bir arada dostça,kardeşçe yaşamayı başarabilmesin de yatıyor…Sevgi ,saygı ve hoşgörüyle  bütün insanları küçücük bir yürekle kocaman kucaklaması.insan olan her yerde sevgi,muhabbet,aşk vardır..

Ama insan olan yerde nefret,kin ve kavgada vardır.Herşey zıddıyla güzeldir..Ama biz bütün kavgaların,bütün nefretlerin , bütün kinlerin üzerine Kdz.Ereğli’de yaşayanlar olarak sevgi tohumları ekmeyi başarmışız ne mutlu bizlere..

Gün be Gün büyüyen şehrimiz daha da büyümeli ama sevgisini de büyütmelidir..Şehrimizi gelecek yıllara hazırlamak için ,sosyal,kültürel ve ekonomik birliktelik  sağlanıp,siyasi ve bürokrasi kanaat önderlerimizin kenetlenerek bu güzel şehir için ortak projelerde el ele ,omuz omuza çalışmaları sağlanmalı ve gelişmenin önü açılmalıdır..

Belki bugün kültürümüzü tanıtma ve anlatabilme adına düzenlediğimiz çok renkli olacağını düşündüğümüz gecemizde eksiklerimiz ve hatalarımız olabilir.

Ama bizler düşünen tatbik eden uygulayan olmak için uğraşımızdan vazgeçmeyeceğiz. Hatalarımızdan ve eksiklerimizden ders alıp hep daha iyisini yapmak için seferber olacağız. Önümüzdeki günlerde Ereğli kültürlerini buluşturma adına bir gece tertip ederek dostluğun, kardeşliğin ilçesinde sevgi sunmaya devam edeceğiz.

Ağustos ayının sonlarına doğru pestil şenliği düzenleyerek pestili ekonomiye kazandırmak ve pestil aşı tatlısının patend’ini almak için çalışmalarımızı hızlandıracağız.