Zonguldak Kız Teknik ve Meslek Lisesi, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığınca yürütülen Leonardo da Vinci hareketlilik projeleri kapsamında, dördüncü kez proje kazanarak bu konuda önemli bir başarıya imza attı.
Bu yıl Danimarka, Hollanda ve Avusturya'da iki hafta süreyle gerçekleştirilecek teknik geziler için üç ayrı Kafileye ayrılan katılımcılar Zonguldak'tan ayrıldı. Kafilede, Milli Eğitim Şube Müdürleri Mehmet Duyar ve Kadri Arslan, Sanayi Ticaret İl Müdürü Hayriye Göktaş, ZOKEV Yönetim Kurulu Başkanı Kürşat Coşgun, İş-Kur Müdür Yardımcısı Necmi Kalfalar, Kız Teknik ve Meslek Lisesi Müdürü Emine Tepe ve Yardımcısı Yasemin Gözlülü, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Temsilcisi ile merkez ve ilçelerde görev yapan yönetici, yönetici yardımcıları, rehber ve sınıf rehber öğretmenlerinden oluşan toplam 30 katılımcı yer alıyor.
Kız Teknik ve Meslek Lisesi Müdür Yardımcısı ve aynı zamanda proje sorumlusu Yasemin Gözlülü hareketten önce şunları söyledi:
"Son yıllarda eğitimin her alanında yapılan yeniden yapılandırma çalışmaları kapsamında, mesleki eğitimde de birçok iyileştirme çalışmaları yapılmaktadır. Ulusal bir mesleki eğitim politikası geliştirilirken, aynı derece de önem taşıyan rehberlik ve mesleğe yönlendirme çalışmalarında da ulusal bir sistemin oluşturulması çok önemlidir.  Bu ihtiyaçtan yola çıkarak, ilk aşamada ilimizde, daha sonra ise ulusal düzeyde uygulanabilecek bir yöntem geliştirmek amacı ile bu proje hazırlanmıştır. Gezi sonrasında edinilen bilgi ve deneyimlerle oluşturulacak ortak yöntem ve teknikler, il çapındaki gerçekleştirilecek yaygınlaştırma toplantılarında mesleki eğitim, ilköğretim ve genel liselerde görev yapan eğitimci ve yöneticilerle paylaşılacaktır. Sonuçlar izlenerek olumlu ve olumsuz yönleri değerlen-dirilecek, aksaklıklar varsa düzeltilerek devamlılığı sağlanacaktır."