Türk Kızılay Derneği Alaplı Şube Başkanı Hayri Yiğit, bir basın toplantısı düzenleyerek 2011 yılını değerlendirdi. Türk Kızılay Derneği Alaplı Şube Yönetim Kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu toplantıda konuşan Yiğit, Kızılay Alaplı Şubesi olarak 2011 yılında düzenlenen kan bağışı kampanyalarında bin 800 ünite kan topladıklarını, amaçlarının 2012 yılında bu rakamı 2 binlere çıkarmak olduğunu söyledi. 2011 yılında gerçekleştirdikleri faaliyetler hakkında bilgiler veren Yiğit, Hepimizin de bildiği gibi Kızılay, afetlerde ve savaş alanlarında ülkemizin en önemli yardım kuruluşudur. Kızılay, din, dil, ırk ve soy ayrımı yapmaksızın felakete uğramış insanların yardımına koşar, onlara barınmaları için çadır kurar, battaniye, giyecek, gıda temin eder yaralılar için geçici hastaneler kurar, aş evleri açar, yoksul ihtiyaç sahibi insanlara yiyecek ve içecek verir. Kızılay, kötü gün dostudur. Kızılay üyelerinin ödediği aidatlar ve hayırsever insanlarımızın bağışladığı bağış ve hibeler ile gönüllü insanlarımızın yardımlarıyla bu çalışmalarını yapar. Ülke genelinde 700'ü aşmış şubesi bulunmaktadır. Şube yöneticilerinin ve başkanların hiçbiri maaş almaz ve gönüllü Kızılay çalışanlarıdır dedi.
BİN 800 ÜNİTE KAN TOPLANDI
Şube Başkanı Hayri Yiğit, Zongludak Kızılay Kan Merkezi'nin kendileri için bin 500 ünite kan toplama hedefi koyduğunu belirterek, kendilerinin ise bin 800 ünite kan topladıklarını söyledi. Yiğit, Türk Kızılayı Alaplı Şubesi olarak 2011 yılında bir çok faaliyetlerde bulunduk. Şube yönetim kurulumuz, ilçemizde bulunan kamu kuruluşlar, odalar, sivil toplum örgütleri ve basın ile birlikte hareket ederek insan sağlığı için vazgeçilmez olan kan ihtiyacını sağlamak için kan bağışı kampanyaları düzenlemiştir. Zonguldak Kızılay Kan Merkezi bize 2011 yılı için bin 500 ünite kan toplama hedefi koymuştu. Alaplı halkımız, kamu kuruluşlarımız, odalar, sivil toplum örgütleri ve basın kuruluşlarının yardımıyla ilçemizde bin 800 ünite kan toplanmıştır.
Bu kan bağışı kampanyalarında insanlarımız kanlarını verirken, aynı zamanda hem sağlık taramasından geçmiş oluyorlar, hem de hiç tanımadıkları insanların kurtulmalarına vesile olmuşlardır diye konuştu.