Türk Kızılayı Kdz. Ereğli Şube Başkanı Yaşar Ciğer; beraberinde yönetim kurulu üyeleri Kürşat Yağız, Kenan Yılmaz, Şenol Akyol ve Ali Kocatürk ile birlikte Öğretmenevi’nde kahvaltılı basın toplantısı düzenledi.

Ciğer, toplantıda yaptığı konuşmada; Türk Kızılayı’nın 1868 yılından beri dil, din, ırk ayrımı gözetmeksizin ulusal ve uluslararası alanda ihtiyaç sahibi insanlara yardım elini uzattığını hatırlatarak, Kdz. Ereğli Şubesi olarak da bölgede yaşanan afetlerde ve olağanüstü dönemlerde ihtiyaç sahipleri ve korunmaya muhtaç olanlara yardım sağlamaya devam ettiklerini kaydetti.

"SEL MAĞDURLARINA YARDIM ELİ UZATTIK"

Ekibiyle birlikte yaklaşık 10 gün önce göreve geldiklerini ifade eden Ciğer, gelir gelmez faaliyetlere başladıklarını dile getirdi ve “göreve başladığımız andan itibaren özellikle Alaplı ilçemizde meydana gelen sel felaketinde mağdur olan 20 aileye gıda, temizlik, battaniye ve giyecek yardımı yaptık. Yine geçtiğimiz günlerde Ereğli ve Gülüç’te meydana gelen sel felaketinde AFAD yönetiminin belirlediği selden olumsuz etkilenen mağdur ailelere de gıda, temizlik, battaniye ve giyecek yardımını bugün öğleden sonra arkadaşlarımızla birlikte gerçekleştireceğiz. Kaymakamlığımızın düzenlediği 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde halkımıza lokma, su, tatlı ve çeşitli ikramlarda bulunduk. Ayrıca Kdz. Ereğli Belediyesi’nin düzenlemiş olduğu festivalde kan alım merkezleri oluşturarak festival boyunca 380 ünite kan alımı sağlanmış olup yaklaşık 3000 kişiye soda dağıtımı yaptık.”dedi.

KIZILAY'IN KURBAN BAĞIŞI KAMPANYASI:

Toplantıda Türk Kızılayı’nın Kurban Bayramı için başlattığı kurban vekalet kampanyasından da bahseden Ciğer, “Türk Kızılayı Genel Merkezimiz vekaleten kurban kesim bedelini yurt içi 850 TL, yurt dışı 725 TL olarak belirlemiştir. Amacımız her ilde ve ilçede olduğu gibi Ereğli’de de kurban bağışına vekalet edecek insanlarımızın ibadetlerini kuralına uygun şekilde gerçekleştirerek çok sayıda gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaktır. Vekalet verecek olan vatandaşlarımız yurt içi vekalet verebileceği gibi yurt dışında da kesilmesini tercih edebilirler. Kurbanın bereketini yıl boyu yaşatıyorsan ‘Hilal Olsun Türkiye’ sloganıyla başlatılan kurban bağışı kampanyasına tüm Ereğli halkının duyarlı olacağını bekliyoruz. Özenle seçilecek kurbanlıklar veterinerler tarafından seçilen modern kombinalarda vekalet sahiplerinin isimleri okunarak Kurban Bayramı’nın ilk üç günü kesilecek. İslami şartlara uygun şekilde gerçekleşecek kesimlere din görevlileri, veterinerler ve noter görevlileri eşlik edecek. Kurban etlerinden elde edilecek kavurma konserve haline getirilerek, 1 kilogramlık, 5 kilogramlık ve 10 kilogramlık kutulara koyulacak. Kutulara koyulan kavurma ve kıymalar, şubemiz aracılığıyla yıl boyunca ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak. Kavurma ve kıymalar aşevlerinde yemek yapılarak ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak. Bu anlamda tüm Ereğli halkını Kızılay’ın kurban bağışı kampanyasına katılmaya davet ediyoruz.”diye konuştu.

"BİR ÖNEMLİ GÖREVİMİZ DE KAN BAĞIŞI TOPLAMAK"

Ciğer, Kızılay’ın bir önemli görevinin de kan bağışı toplamak olduğunu söyledi ve bu görevi de Ereğli’de layıkıyla yapmaya çalıştıklarını ifade ederek, vatandaşların kan bağışı konusunda da duyarlı olmasını istedi. . Ciğer, aynı zamanda müdürü olduğu Erdemir İlkokulu’nda düzenledikleri kampanyayla bin 3 ünite kan topladıklarını ve Türkiye rekorunun hala kendilerinde olduğunu hatırlattı.

Ekibiyle birlikte tamamen gönüllülük esasına dayalı olarak çalıştıklarını belirten Ciğer, “Geçmişten günümüze Türk Kızılayı kurumuna hizmet etmiş olan ve bu kurumun büyümesi için gayret gösteren daha önceki yönetimler ve gönüllülere teşekkür ediyoruz. Özellikle de son şube başkanımız iken vefat eden Yusuf Oktay abimizi rahmetle anar, şükranlarımı sunarım. Türk Kızılayı’nı Ereğli’de en güzel yerlere taşımak için tüm gücümüzle çalışıp kurumsal yapı içerisinde Ereğli halkına hizmet etmeye devam edeceğiz.” ifadelerine yer verdi.