Van depreminden sonra Zonguldak'a gelerek, Orman Bölge Müdürlüğü, DSİ misafirhaneleri ile Çatalağzı Termik Santraline ait lojmanlara kalan depremzedelere Türk Kızılayı Zonguldak Şubesi kucak açtı.
Türk Kızılayı Zonguldak Şube Başkanı Nihat Aygün, Vanlı depremzede ailelerin, ilimizde kalacakları süre içerisindeki yaşamsal ihtiyaçları genel olarak kuru gıda, bebek maması, bebek bezi, ayakkabı, eşofman gibi temel maddelerdir. Yardımlar nakit bağış olarak Türk Kızılayı Zonguldak Şubesi'ne yapılabilir dedi.
KIZILAY, GÖREVİNİ
YAPMAYA DEVAM EDECEKTİR
Türk Kızılayı Zonguldak Şube Başkanı Nihat Aygün, Van depreminden sonra Zonguldak'a gelen depremzedelerin günlük ihtiyaçlarını karıyabilmeleri için kampanya başlattıklarını ifade etti.
Aygün, Türk Kızılayı Zonguldak Şubesi olarak, Sayın Valimiz Erol Ayyıldız'ın koordinatörlüğünde; Zonguldak Afet ve Acil Durum İl Müdürlüğü, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve Sağlık Müdürlüğü ile birlikte Van ilinde yaşanan deprem sonrasında şehrimize gelen depremzedelerin, yaşamla ilgili ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için kampanya başlattık. Şu anda Orman Bölge Müdürlüğü, DSİ misafirhanelerinde kalan aileler ile Çatalağzı Termik Santrali'ne ait 3 adet lojmana yerleştirilen ailelerin, çocukları ile birlikte 64 kişinin acil ihtiyaçlarının giderilmesi için Türk Kızılayı Zonguldak Şubesi gereğini yapmış ve yapmaya devam edecektir. Ülkemizde daha önce de yaşanan doğal afetlere karşı her zaman duyarlı olan hemşerilerimizin yanımızda olacağına güvenimiz tamdır şeklinde konuştu.