Türk Kızılayı Zonguldak Şubesi ile Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (ZKÜ) arasında, öğrencilere deri mont dağıtımı protokolü imzalandı. Rektörlük makamındaki imza törenine, ZKÜ Rektörü Prof.Dr.Mahmut Özer ile Türk Kızılayı Zonguldak Şube Başkanı Nihat Aygün katıldı.
ZKÜ Rektörü Prof.Dr.Mahmut Özer, imza töreni öncesinde yaptığı konuşmada, Azerbaycan, Bulgaristan, Almanya, Irak, İran, Türkmenistan ve Kırgızistan'dan gelen 43 öğrencinin üniversitelerinde öğrenim gördüğünü söyledi. Yabancı öğrenci sayısının artırılmasının ZKÜ açısından çok önemli olduğunu anlatan Özer, "Ancak öncelikle bu öğrencilerimizin sorunlarını hızla çözmeliyiz, çünkü onlar bizim misafirimiz. Ufak bir şey yapsak bile bu onlar için çok önemli. Farklı dilde eğitimin yanı sıra kültürel etkinlikler yapması da önemli. Bu öğrencilerimizin bir kulüp çatısı altında toplanması, kendileri ile ilgili etkinlikler düzenlenmesi, uluslararası boyutun katılması gerekiyor. Bu öğrencilerin her türlü sorunlarını giderecek, onlara yardımcı olacağız. Diğer üniversitelerden çok daha fazla ilgilenirsek ZKÜ'ye talep edilebilirlik artacak. Yabancı öğrenciler, ayağımıza gelen öğrencilerdir, onların desteğe ihtiyacı var. Biz de bunun için gayret ediyoruz. Ancak, mevcut öğrencilerimiz de bizim için çok önemli" dedi.
Özer, üniversitelerini el birliğiyle büyütmeyi, güçlendirmeyi ve aynı zamanda kaliteyi artırmayı hedeflediklerini belirterek, "Bu anlamda öğrencilerimizin eğitim-öğretim kalitelerinin artırılması, yaşam koşullarının iyileştirmesi birinci önceliğimiz. Türk Kızılayı'nın 250 deri mont yardımı, özellikle kız öğrencilerimize öncelik tanıması bizleri mutlu etti. Katkılarından dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz. İnşallah bundan sonra ortaklaşa farklı projelere imza atacağız. Üniversitemizin gelişmesi, büyümesi anlamında birlikteliğimiz devam edecek. Kendilerinden yabancı uyruklu öğrencilere yardım yapacaklarına yönelik sözü de aldık" diye konuştu.
Türk Kızılayı Şube Başkanı Nihat Aygün de, kendilerinin yanı sıra kent halkının da Özer'e destek olacağına inandıklarını ifade ederek, "Türk Kızılayı olarak Türkiye genelinde üniversite öğrencilerine yönelik kampanya başlatıldı. İhtiyaç sahibi öğrencilere deri mont dağıtıyoruz. Dünyada iki yardım kuruluşu var.
Bunlardan biri Kızılhaç, diğeri Kızılay. Türk Kızılayı yardım konusunda dünyada birinci durumda. Dünya çapında yarışa girdik.
ZKÜ'deki öğrencilerimize de deri montun dışında eşofman, ayakkabı gibi ihtiyaçlarını gidermek için katkı sağlayacağız.
Çünkü o öğrenciler ülkelerinde bizleri anlatacaklar. Bu yarışta biz varız" dedi. Özer ve Aygün tarafından imzalanan protokolle 250 adet deri monttan 200'ü kız öğrencilere dağıtılacak.