Türk Kızılayı Çaycuma Şubesi, hatıra ormanı oluşturarak faaliyetlerine bir yenisini daha ekledi.
Kayıkçılar mevkisinde yapılan fidan dikme etkinliğine; Türk Kızılayı Çaycuma Şube Başkanı Nilgün Çelik ve Yönetim Kurulu üyeleri, Esnaf Odası Başkanı Hayri Kandemir, DSP İlçe Başkanı Ersin Dilek, Çaycuma Orman İşletme Şefi İlhan Albuz ve birçok gönüllü katıldı.
Türk Kızılayı Şube Başkanı Nilgün Çelik, yaptığı açıklamada, Türkiye’nin yüzde 12’lik gibi çok az bir bölümünün ormanlarla kaplı olduğunu belirterek, “Her gün erozyonla yaklaşık 200 bin kamyon toprak yer değiştiriyor. Ülkemiz çöl olma yoluna doğru gidiyor. Bizlerde Kızılay olarak doğaya küçük bir katkı olması amacıyla hatıra ormanı oluşturmaya karar verdik.
Bu konuda bize yardımcı olan Orman Bölge Müdürlüğü, Çaycuma Orman İşletme Şefliği, işadamı Kadir Alagöz, Kaymakam ve Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Türk Kızılayı her zaman afette, depremde her sıkıntıda 143 yıldır halkımızın yanında olmuştur ve olacaktır. Tüm gönüllülerimizi Kızılay ile birlikte çalışmaya davet ediyorum” diye konuştu.
Çaycuma Orman İşletme Şefi İlhan Albuz ise, Kızılay’ın diğer kurumlara örnek olmasını isteyerek, “Çaycuma Kızılayı bize ilçemiz sınırlarında bir hatıra ormanı kurmak istediklerini söylediğinde bu alanın uygun olduğuna karar verdik. Kendileri örtü temizliğini hayırsever bir işadamına yaptırdılar. Bizlerde yaklaşık iki hektarlık alanı fıstık çamı dikmek için hazırladık” dedi.