Kızılay Derneği Şube Başkanlığı, Beycuma ve Gelik beldelerinde yaşayan iki yoksul aileye yardım çalışmalarını sürdürüyor.
Kızılay Şube Başkanı Nihat Aygün, yardım girişimleri konusunda şu bilgileri verdi:

"EV SÖZÜ VERMİŞTİK"
"İlk göreve geldiğimizde kıştı. Basın aracılığıyla yardıma muhtaç iki aile gördük. Bunlardan bir tanesi Beycuma beldesinde barakada yaşayan aileydi. Bu aileyi barakadan kurtardık. Belde merkezinde ev tutup eşyalarını aldık. Kirasını biz veriyoruz. Barakanın olduğu yere yeni ev yapma sözü vermiştik. Şuan temeli atıldı. Bazı sıkıntılarımız var. Beycuma Belediye Başkanı Vural Kundakçıoğlu'na teşekkür ediyorum. Bize destek ve yardımcı oldu. Ama kış ayı gelmeden bu evi bitirip aileyi yerleştirmek istiyoruz. Yine bir yardıma muhtaç aile, Gelik beldesinde vardı. Aile içler acısı bir yerde yaşıyordu. Bir de sakatlardı. Yaşam koşulları kötüydü. Bu aileyi de ev tutup kiraya çıkardık. Bu aileye de ev yapma sözü vermiştik. Şimdi evin tek iç sıvası kaldı.
Kış olmadan da bu aileyi de evlerine yerleştireceğiz. Yarın (bugün) Berat Kandili dolayısıyla akşam Acılık Camisi'nde mevlit okunacak. Biz de Türk Kızılay'ı olarak cami önünde lokum dağıtacağız. Zonguldak halkının Berat Kandili'ni kutluyorum.