Kısa adı GMİS olan Genel Maden İşçileri Sendikası’nın Genel Başkanı Ramis Muslu, Türk Kızılay Derneği’nin kuruluşunun 142. yılını kutlarken şöyle dedi:

 

“Hilal-i Ahmer Cemiyeti, Osmanlı İmparatorluğu'nda "Osmanlı Yaralı ve Hasta Askerlere Yardım Cemiyeti" adı ile 1868 yılında faaliyete geçen ve 1947 yılında bugünkü adını alan "Türkiye Kızılay Derneği" 142 yıl önce kuruldu.

İnsanlık, Ayrım gözetmemek,Tarafsızlık, Bağımsızlık, Hayır Kurumu Niteliği, Birlik, Evrensellik gibi ilkelerle sadece ülkemizde değil dünyanın dört bir yanında desteğe muhtaç insanlara yardıma koşan Kızılay, ulusumuzun da gözbebeği konumunda bir kurumdur.

Ulusumuzun birlik ve beraberlik iradesinin ürünü olan Kızılay, 142 yıllık tarihine yakışır bir şekilde hem ülkemizde, hem de dünyanın farklı bölgelerinde sunduğu hizmetlerle dikkat çekmektedir.  Afet, sağlık, sosyal hizmetler, gençlik, eğitim ve kan bağışı gibi birçok alanda yardımsever halkımızdan aldığı güçle ihtiyaç sahipleri arasında bir köprü vazifesi üstlenen Türk Kızılay Derneği’nin kuruluş yıldönümünü kutluyoruz”.