Başkan Aygün, ziyarette, Türk Kızılayı Zonguldak Şubesi ile Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı tarafından yapılan protokol kapsamında her yıl yapılacak olan toplu kan bağışı etkinliklerinde her türlü maddi ve manevi destek veren Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Salih Demir'e teşekkür plaketi verdiler. Ziyarette ilk konuşmayı yapan Türk Kızılayı Zonguldak Şubesi Başkan Yardımcısı Murat Uzun, Yaklaşık 1,5 ay önce Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası ile bir protokol yapmıştık. Bu protokol çerçevesinde Zonguldak'ta yürüteceğimiz Türk Kızılayı ve Türk Kızılayı Kan Merkezi'nin toplu kan bağışı kampanyalarının sosyal anlamda promosyonla teşvik edilmesi ve kan bağışı bilincinin yaygınlaştırılması, kan bağışından öte bu bilincin yerleşmesinde yapacağımız mücadelede ihtiyaç duyduğumuz maddi ve manevi desteği sağlamak üzere yaptığımız ziyarette Sayın Başkan Salih Demir yönetimi ve üyeleri adına bizlere bu desteği vereceğini ifade etmişti. Bu çerçevede de bizler Zonguldak Kızılay'ı olarak çalışmalarımızı yürütürken bu destekleri arkamızda görmek Zonguldak adına bizlere güç veriyor. Yaptığımız çalışmalar Zonguldak'ın dışına çıkıp bugün Türkiye'ye yön verebilecek ve ışık saçabilecek noktalara geldi. Bu Türk Kızılayı'nın gönüllü kan bağışçılarının sayısının artması adına Türkiye'nin kan kampanyalarını yapmasına gerek kalmaksızın artık insanımızın gönüllü kan bağışı yapar bilince gelmesi adına gidilecek yolda önemli bir kilometre taşıydı. Kan merkezimizin önemli çabaları Zonguldak Kızılay Şubesi olarak bizlerin bu yöndeki gayretleri ancak şehrin bir bütün halinde vereceği destekle netice alması mümkündü, bu noktada önemli bir çalışma yürütüyoruz. Desteklerinden dolayı Ticaret ve Sanayi Odası yönetimi adına Sayın Başkanımız Salih Demir'in verdiği desteğe istinaden nezaket ve teşekkür ziyareti yapmak için bulunuyoruz dedi. Türk Kızılayı Zonguldak Şube Başkanı Nihat Aygün ise, Biz yönetime geleli 5,5 yıl oldu. Göreve geldiğimiz günden bu güne kadar bize verdiğiniz destekten bizleri çok gururlandırmış ve sevindirmiştir. Bu destek; hem Türk Kızılayı'na, hem Zonguldak'a verilmiştir. Ticaret ve Sanayi Odamızın verdiği maddi ve manevi destek bizi hem güçlendirmiş, hem de Zonguldak'ın adını Türkiye'ye ve dünyaya duyurmuştur. Örneğin geçtiğimiz günlerde sizlerden aldığımız destekle gerçekleştirdiğimiz kan bağışı kampanyası sonrasında Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından BEÜ Rektörümüz Prof. Dr. Mahmut Özer'e altın madalya takılmıştır. Bu bizim için ve Zonguldak için büyük bir gurur kaynağıdır. Biz bu bakımdan sizlere Zonguldak ve Türk Kızılayı adına çok teşekkür ediyoruz şeklinde konuştu. 

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası varolduğu sürece Türk Kızılayı'na destek verileceğini dile getiren TSO Başkanı Salih Demir de, bundan sonraki süreçte daha çok destek vermeye çalışacaklarını da vurgulayarak, Öncelikle Türk Kızılayı sadece Zonguldak'a ve Türkiye'ye değil, dünyaya lazım olan bir kuruluş. Bu sebepten dolayı bizleri gururlandırıyorsunuz. Hele Zonguldak Kızılayı'nın son zamanlarda yaptığı işler bizim Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası olarak gittiğimiz Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği toplantılarında bile konuşuluyor. Buda bizim yardım yapma istediğimizi biraz daha perçinledi. 

Bu bizim için çok önemli oldu. Bu tür derneklerde geçmiş fazla konuşulmaz gelecek konuşulur. Sizde geleceğe bakan insanlarsınız. Ben hem şahsım adına, hem de Odamız adına bugüne kadar elimizden geleni yaptığımıza inanıyoruz. Fakat böyle bir kalabalık gördüğümde biraz eksik yapmışız diye düşünüyorum. Bundan sonra yapacaklarımız el vermeler daha da çoğalacaktır. Bu Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Zonguldak'ta olduğu sürece bu protokol geçerli olacaktır. Bunun da bilinmesini istiyorum. Her yıl yapılacak olan toplu kan bağışlarında maddi ve manevi yardımlarımızı yapacağız. Hatta böyle bir kalabalığı gördüğümde elimizden gelinin fazlasını yapacağımıza inanmaya başladım dedi.