Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri 23. Bölge Müdürlüğü, ülke genelindeki olumsuz hava şartlarının Zonguldak’ta da yaşandığını Karadeniz Ereğli'de bulunan Kızılcapınar Barajı’nda ani kar erimesi sonucu barajdaki su seviyesinin yükseldiğini açıkladı.

 

Bölge Müdürlüğünden Ereğli Kaymakamlığına, ‘taşkından koruma ve kontrol’ konusu ile gönderilen bilgilendirmede, Ereğli Kızılcapınar Barajında eşik kodun 109 metrelik bölümünün 108,88 metrelik bölümünün dolduğu belirtilerek, “5 Şubat 2015 tarihinden itibaren Dipsavak vanasından 30 santimetrelik açıklığından su bırakıldığından kar erimesi ve mevsim şartları itibari ile gelecek suyun dolu savaktan akacağı aşikardır. Bu nedenle Kızılcapınar Barajından bırakılan suyun, mansaptaki yerleşim yerlerinde can ve mal kaybına yol açmaması için vatandaşların dere yatağına yaklaşmaması hususunda uyarı yapılması gerekmektedir” denildi.

 

Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay da yaptığı açıklamasında, gelen yazı doğrultusunda bölgede muhtarların ve vatandaşların bilgilendirildiğini söyledi.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)