Alaplı'da her yıl Ramazan ve Kurban Bayramı'nın 4. gününde düzenlenen Kızlar Bayramı fındık hasadının başlaması dolayısıyla sönük geçti.

 

Alaplı'da her yıl Ramazan ve Kurban Bayramı'nın son günü gerçekleştirilen Kızlar Bayramı bu yılda yüzlerce genci bir araya getirdi. Genç kız ve erkekler, birbirleriyle tanışabilmek için caddeyi saatlerce turladı. Gençler, bir yandan tur atarken kaçamak bakışlarla birbirlerini beğenmeye çalıştı. Gençler, ilçenin en işlek yeri Hükümet Caddesi'ne gelerek, caddeyi boydan boya turlayıp kendilerine uygun eşi seçmeye çalıştı. Özellikle köylerden gelenlerin yoğun ilgi gösterdiği bayram, bu yıl fındık
hasadının başlaması dolayısıyla sönük geçti. Alaplı İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri de bayramda herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması için cadde boyunca tur attı. Kızlar Bayramı için İstanbul'dan Alaplı'ya gelen Melek Beyaz, bu yıl Kızlar Bayramı'na ilginin az olduğundan yakındı. Geçen yıl Kurban Bayramı'nda yoğun katılım yaşandığını belirten Beyaz, "Her yıl Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı'nın son günü geleneksel olarak kızlar bayramı etkinliği oluyor. Bu sene katılım çok zayıf fındık hasadı dolayısıyla geçen kurban bayramının son gününde çok kalabalıktı, bu sene ise katılım çok az, burada genç kızlar ile erkekler birbirine bakıyor ama bu her yerde oluyor. Bayram gençler için çok güzel, geziyoruz eğleniyoruz" dedi.

Güven Türkoğlu da, bu sene kızlar bayramına katılımın çok az olduğunu belirterek şunları söyledi: "Bunun da nedeni yerel halkın fındık işçiliğine başlaması, vatandaşlar bu sene fındık hasadının Ramazan Bayramı'na denk gelmesi nedeniyle fındığa erken giremedi. Bayram biter bitmez Kızlar Bayramı'nı da düşünmeden fındığa başladı, dolayısıyla bayrama da katılım düşük oldu"
Murat Özer de, kızlar bayramına ilginin çok az olduğunu belirterek "vatandaşlar fındığa başlaması dolayısıyla katılım az, eşim Gümüşhaneli kendisi ile İstanbul'da tanışarak evlendik. Bu bayramda beraber geziyoruz" dedi.

Murat Özer'in eşi Seher Özer de şunları söyledi: "Buranın bayramı bize çok tuhaf geliyor. Açıkçası benim komiğime gidiyor. Buranın bayramı gençlerin bayramı, canı sıkılan eş aramak için yola düşüyor. Yani herkesi bekleriz buraya bayramın dördüncü günü, eli boş dönen olmaz garanti veririz."