Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramının son günü Alaplı?da kutlanan ?kızlar bayramı? nın adının Gençlik Bayramı olarak değiştirildiğini belirten Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu, ?Bundan sonraki yıllarda bu bayramı festival havasında kutlamak istiyoruz? dedi.

Alaplı?da her yıl Ramazan Bayramı ve Kurban bayramının 4. günü kutlanan eski adıyla Kızlar Bayramının ismi Gençlik Bayramı olarak değiştirildi. Gençlik bayramında kızlar ve erkekler yine ilçe merkezinde tur atarak birbirleriyle tanışmaya çalışıyor.

Alaplı?da her Ramazan ve Kurban bayramlarının son günleri kutlanan Kızlar Bayramı Alaplı halkının isteği üzerine Gençler Bayramı olarak değiştirildi. Bu bayramda Alaplı?nın kızları ve erkekleri ilçe merkezinde bir araya gelerek Cumhuriyet caddesinde turlamaya başladı. Burada tur atan gençler yeni arkadaşlıklar kurmak için kızlara tanışma teklifi ediyor.

Bayramda kalabalığın içinde vatandaşlarla dolaşan Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu, ilçenin Kızlar Bayramı olarak bilenmesinden rahatsız olduğunu belirterek, ?Alaplı halkı Kızlar bayramı ismini Gençlik Bayramı olarak bilinmesini istiyor. Burada gençlerimiz buluşarak geziyor eğleniyor yeni arkadaşlıklar kurabiliyorlar. Bundan sonraki yıllarda da bu bayramı bir festival havasında kutlamak istiyoruz. Seneye yapılacak olan bayrama yönelik çalışmalarımız var. Bu sene Alaplı Çay bahçesinde müzik programı gerçekleştiriyoruz. Seneye daha değişik projelerle gençlerimize hitap edeceğiz? dedi.