Alaplı'da her yıl ramazan bayramından bir gün sonra kutlanan gençlik bayramı, fındık toplama sezonun denk gelmesi nedeniyle sönük geçti.
Alaplı'da geleneksel hale gelen her yıl ramazan ve kurban bayramının 4. Günü kutlanan halk dilinde kızlar bayramı olarak bilinen gençlik bayramı bu yıl katılım az oldu. Özellikle köylerde oturanların katılmadığı bayramda, daha çok ilçe merkezinde oturan genç kız ve erkekler bir araya geldi. En güzel kıyafetlerini giyip Hükümet Caddesi'nde buluşan gençler, 700 metrelik caddenin bir ucundan öbür ucuna gezinti yaparak eğlenmeye çalıştı. Her yıl gençlik bayramına geldiğini ifade eden Hüseyin Kaplan, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu yıl fındık mevsimi nedeniyle gençlerin fındık ta olduğunu söyledi.
Köylerden yüzlerce gencin şehir merkezine inerek kendine arkadaş edinmeye çalıştığını belirten Kaplan, Alaplı şehir merkezinde kutlanan kızlar bayramına her yıl gelirim. Burada gençler bir araya gelerek caddede yürüyüş yaparak kaçamak bakışlar atarlar. Bayramda tanışıp evlenen arkadaşlarımızda çok oluyor. Bu yıl bayram fındık toplama sezonun denk geldiği için bayrama ilgi yok. Bizde arkadaşlarla geziyoruz dedi.
Esnaflar ise, Bu yıl bayramın gecen yıllara göre ilginin az olduğunu bunun sebebi ise fındık sezonun denk gelmesinden dolayı kaynaklandığını söylediler.