Birleşik Kamuİş'e bağlı Eğitim-İş Sendikası Zonguldak Şube Başkanı Metin Kahveci, dün bir basın açıklaması yaptı. Şube Başkanı Metin Kahveci, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AKP) iktidara geldiği günden beri gerici ve tutucu tavır sergilediğini ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) önceki Başkanı Prof.Dr.Türkan Saylan'ın girişimleriyle okutulan binlerce öğrencinin fişlendiğini kaydetti. Kahveci'nin açıklaması şu şekilde. Eğitim hakkı, Anayasamızın 42. maddesinde de yer alan en önemli insan haklarından. Bir ulusun yücelmesi, kalkınması, yurttaşlarının eğitim düzeyiyle orantılı. Özellikle de kadınlarımızın, kızlarımızın çağdaş, laik, bilimsel bir eğitim almaları ülkemizin  çağdaşlaşması, kalkınması ve gelişmesi ba kımından çok önemli. Toplumun temel taşı olan aile yapısında kadının önemli bir yeri var. Ancak ne üzüntü vericidir ki, 2002'den beri ülkemizi tek başına yöneten AKP iktidarı, gerici ve tutucu bir zihniyete halkımızı mahkûm etti. Tarikat-cemaat, ticaret, siya-set sarmalında Cumhuriyetle birlikte elde ettiğimiz bütün kazanımları bir bir kaybediyoruz. Eğitimimiz cemaatlere ve tarikatlara emanet edildi. Yoksul halk çocukları tarikat yuvalarına itiliyor. Yaşadığımız son örnek cumhuriyet değerlerine saldırıların hangi boyutlara ulaştığını gösteriyor."

"TERÖR ÖRGÜTÜ KORUNUYOR"
"Saygıyla andığımız Sayın Prof.Dr.Türkan Saylan'ın ÇYDD aracılığıyla, özveriyle yürüttüğü, kızlarımızın ve kadınlarımızın eğitilmesi mücadelesi gerici, karşı devrimci güçlerin gözlerini kamaştırdı. Atatürkçü düşünceyi savunan, Cumhuriyet değerlerine sahip çıkan, eğitimli ve bilinçli nesiller yetiştirmek için kızlarımıza yurt ve burs sağlayan ÇYDD yöneticileri AKP zihniyeti tarafından yıldırılmaya çalışılıyor. Bir başka deyişle derneğin yaptığı çalışmalar birilerin hoşuna gitmiyor. Hele bir de Cumhuriyet Mitinglerine konuşmacı olarak katılıp çağdaşlıktan, medeniyetten ve Atatürk ilkelerinden bahsederseniz günümüzde en büyük suçu işliyorsunuz demek. Feodalizm hiçbir zaman aydınlık ve çağdaşlık ilkelerini kabul etmez. Yobazlık,  bağnazlık, cahillik, kadınların eğitimsiz ve kendi haklarını koruyamamaları feodalizmin, tarikat-çıların radikal dincilerin en çok sevdiği yaşam biçimi... Onlara göre kızlar okumamalı, 15 yaşına geldiğinde ağalara, aşiretlere meta gibi satılmalı. Yoksul halk çocuklarına sahip çıkan bu ve benzeri kuruluşlar, tarikat ve cemaatlerin rakibi olarak görülmekte, ortadan kaldırmak ve sindirmek için her türlü iktidar olanağını kullanıyorlar. Burs verilen öğrenciler fişlenerek hem kız çocuklarımıza, hem dernek yöneticilerine, hem de destek veren halkımıza gözdağı veriliyor. Hepsine birden terörist muamelesi yapılması demek korku imparatorluğu yaratmaktan başka bir şey değil.  Aynı zihniyet ülkemizi soyup soyanlara, ülkenin zenginliklerini yok edenlere ve peşkeş çekenlere, TC küfür ve tehdit edenlere, meydanlarda PKK sözcülüğü yapanlara, büyük kentlerde otobüs yakanlara mecliste açıkça terör örgütünün misyonunu yüklenenlere karşı hiçbir şey yapmıyor."

"EĞİTİM-İŞ OLARAK KINIYORUZ"
"Yine bu iktidar, kaçak kuran kursları ve tarikat-cemaat yurtları hakkında herhangi bir işlem yapmazken, geçen yıl Konya iline bağlı Taşkent ilçesi, Bağcılar kasabasında bir tarikat yurdunun çökmesi sonucunda ölen 18 kız öğrencinin sorumluları hakkında hiçbir şey yapılmazken, olayların üstü örtülmüş, söz konusu ÇYDD olunca 15 bin kız öğrencinin terörist gibi sorgulanıp fişlenmesi, bu zihniyetin ne yapmak istediğinin en açık göstergesidir. İşte bu zihniyeti ve tutumu Eğitim-İş olarak şiddetle kınıyoruz. Ayrıca bu konuyu meclise taşıyan Zonguldak Milletvekili Ali Koçal'ın Başbakanlığa soru önergesi olarak sunduğu soruların yanıtlarını hep birlikte merak ediyoruz. ÇYDD Genel Başkanı Sayın Prof.Dr.Aysel Çelikel'i ve yöneticileri kararlı tutumlarından dolayı kutluyoruz. Eğitim-İş olarak sonuna kadar yanlarındayız.