Ereğli'de Potbaşı Mahallesi sakinleri, sahura davul klarnet  eşliğinde çalınan oyun havalarıyla uyandı. Ramazan ayın bitimine iki gün kala mahallenin davulcusu vatandaşlara verdiği sözü tuttuğunu söyledi. Bazı vatandaşlar ise camlarına çıkıp, Davulcu ve klarnet çalana alkışladılar. 

Davulcu Taner Türkoğlu, Ramazan ayın başında mahalle sakinlerine verdiği sözü tuttuğunu söyledi.

Ramazan ayın bitimine 2 gün kala diğer davulculardan farklı bir şekilde vatandaşları uyandırma isteği geldiğini belirten Türkoğlu şunları söyledi; Mahalle sakinleri diğer davulcular arasında farklı olmamı istedi. Bende verdiğim sözü tuttum. Vatandaşlar, davul ile klarneti bir arada çalarak oyun havasında uyandırmamıza çok memnun olduklarını camlarına çıkarak gösterdiler."

Sahurda Klarneti çalan Burhan Çakmakcı ise, 8 yaşından beri klarneti çaldığını belirterek, Ben Potbaşı'nda kalmıyorum. Ben Göçmenler Mahallesi'ndenim. Davulcu arkadaşım davet etti.  Bende o sebeple sahurda arkadaşıma yardımcı oldum. dedi.

Vatandaşlar ise, Davul ve zurnayla uyanmak güzel. Ramazan'ın olduğunu anlıyoruz. Tek başına davul yeterli değil. Davul, klarnet beraber çalınınca daha güzel. Her sene böyle olsun ifadelerini kullandı.