Kdz. Ereğli Atatürk Kültür Merkezi’nin Vedat Can Sergi salonunda açılan Özbaşakçı sergisinde, usta-çırak anlayışı öne çıktı. Serginin hazırlanmasına emeği geçenlere teşekkür eden Özbaşakçı sorularımıza şöyle yanıtladı:

 

Mehmet Ali Özbaşakçı: Sergimizin hazırlanmasında büyük emeği geçen Vasfiye Bozhan hanımefendiye çok teşekkür ediyorum. Vasfiye hanım bu öğretim yılında hizmet verdi.  Burada 23 öğrencinin 80 küsür eseri var, onlar sergileniyor.

 

SORU: Gençlere veya ailelere bir mesajınız var mı?

 

YANIT.Benim rahmetli hocamın bir sözü vardı.  “Yumruğunu kum torbasında denemeyen, arkadaşının çenesinde dener” derdi. Çocuklar biriken enerjilerini bir yerde atmak harcamak zorunda. Bunu da sanatla veya sporla ilgili bir konuda kanalize edip o şekilde boşalttırabilirsek bu enerjilerini büyükler olarak ne mutlu bize. Vatana millete hayırlı, sanata hayırlı kişiler yetiştirebiliriz.

 

Vasfiye Bozhan ise şunları söyledi:

“Sergimiz bir senelik çalışmalarımızdan oluşuyor. Her sene açıyoruz bu sergiyi. Sanatı seviyoruz.”

 

Ayhan Altuntaş’a soru  “Kandillilisiniz, Kandilli resimleri yapıyorsunuz.”

 

Altuntaş’ın yanıtı: “Biz Kandilli’yi çok seviyoruz. Birçok insanın bu sevgisini görünce de çok mutlu oluyoruz. Hocam sağolsun çok emeği var üzerimizde. Bu resimler aslında onun eserleri. Allah uzun ömürler versin. Bizi yetiştirmeye ve bize öğretmeye diğer okul dönemlerinde olduğu gibi devam etmekte.”

 

(Haber Merkezi)