Ak Parti Kdz. Ereğli Koordinasyon Merkezi logosuyla gönderilen yazılı acıkmamada Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’ın referandum turlarına Bölücek ve Köseler mahallelerinden başladığı bildirildi.

Türkiye için ‘Evet’ çıkması lazım diyen Başkan Uysal’ın “Bakın Kandil, Fetö, Deaş hep bir ağızdan Evet çıkmasın diye uğraşıyorlar. Parçalanmamak için, ülkemizin bütünlüğü için, birlik ve beraberliğimiz için daha güçlü bir ülke için bu coğrafyada güçlü irade, güçlü hükümetlerin olabilmesi için bu sisteme ihtiyacımız var” dediğinin belirtildiği açıklama şöyle:

“Hüseyin Uysal, 16 Nisan’da yapılacak Anayasa Referandumu çalışmaları kapsamında mahalle turlarına Bölücek ve Köseler mahallelerinden başladı, ‘Evet’ çıkması için vatandaşlardan destek istedi.

Başkan Uysal, beraberinde Belediye Başkan Yardımcıları Ayhan Atay ve Esra Alpago, belediye meclis üyeleri ve AK Parti gönüllüleri ile birlikte gittiği Bölücek mahallesinde Muhtar İsmail Şişman ve mahalle halkı tarafından karşılandı.

Mahalle halkına, görevde bulunduğu süre içinde yapılan hizmetler hakkında bilgiler veren Başkan Hüseyin Uysal, ardından mahalle sakinlerinin talep ve isteklerini dinledi.





“KOALİSYON DÖNEMLERİ BİTİYOR”

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle koalisyon dönemlerinin biteceğini söyleyen Başkan Hüseyin Uysal, Bölücek halkından referandumda Evet için destek isteyerek; “Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle şuna kavuşacağız. Sandığa gittiğimiz zaman hem ülkemizi yönetecek, ülkemizin başı olan Cumhurbaşkanını seçmiş olacağız, hem de meclisin vekillerini seçmiş olacağız. Aynı gün ikisi de seçileceği için ertesi gün hükümet kurulmuş olacak. Yani koalisyon dönemleri bu sistemde artık bitiyor, tek başına iktidara gelen bir hükümet oluşuyor. Bundan dolayı da siyasi bir istikrar geleceği için ben sizlerden Evet demenizi istiyorum. Bugün 50 yaşına gelen, bu ülkede yaşayan koalisyonları görmüş, darbeleri görmüş olan zaten hiç düşünmeden bu sisteme evet der.






“FARKLI DÜŞÜNCELERİMİZİ BİR KENARA BIRAKALIM”

Ülkemizin bekası için, terörün tamamen bitmesi için, vatan hainlerinin, FETÖ gibi, PYD gibi iç ve dış mihraklar, teröristler ile mücadelenin daha net bir şekilde yapılabilmesi için ve çağa ayak uydurup tek elden hızlı adımlar atabilmemiz için burada Evet’in çıkması lazım. Farklı düşüncelerimizi bir tarafa bırakıp ülkenin geleceği için, çocuklarımız için, yarınlarımız için evet dememiz lazım. Bu ülkenin yaşayanları için üst makamların hızlı karar alabilmesi lazım. İşlerimizin daha kolay olabilmesi için tek elden, çift başlılık değil, meclisin, yürütmenin ve kuvvetler ayrılığının tam oluşması için bu sisteme ihtiyacımız var. Millet olarak karar vermemiz lazım. Önümüzde güzel günlere gidebilmemiz için kararımızın Evet olması lazım.






“EVET ÇIKMASIN DİYE UĞRAŞANLARA BİR BAKIN”

Bu ülkeyi parçalamak isteyenler, Evet çıkmasın diye karşısında duruyorlar. Evet çıkmasın diye uğraşanlara bir bakın. Kandil, Fetö, Deaş hep bir ağızdan Evet çıkmasın diye uğraşıyorlar. Parçalanmamak için, ülkemizin bütünlüğü için, birlik ve beraberliğimiz için daha güçlü bir ülke için bu coğrafyada güçlü irade, güçlü hükümetlerin olabilmesi için bu sisteme ihtiyacımız var. Eski sistem iyiydi diyenlere söylüyorum. 60’da niye darbe oldu, 80’de niye oldu, bir gecede Cumhurbaşkanı bir anayasa kitapçığı attı, sabah kalktın 10 bin dolar borcun 20 bin dolar olmuş. Çok geçmişe gitmeyelim, 15 Temmuz’da Cumhurbaşkanımız ile Başbakanımızın kişisel uyumları olmasaydı bugün burada konuşabiliyor muyduk. Onun için ‘Evet’ dememiz lazım” dedi.

Başkan Uysal, Bölücek mahallesindeki toplantısının başından itibaren hayır diyen bir vatandaşı da ikna ederek ‘Evet’ dedirtti.






KÖSELER HALKIYLA BULUŞTU

Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, ardından Köseler mahallesi halkıyla bir araya geldi. Köseler Mahalle Muhtarı Saip Eraslan tarafından karşılanan Başkan Uysal, burada da 16 Nisan Anayasa referandumuna ilişkin görüşlerini açıkladı ve ‘Evet’ için destek istedi.