CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatı doğrultusunda görevlendirilen CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan ve Giresun Milletvekili Bülent Yener Bektaşoğlu Adana'da yaptıkları ziyaretlerde ve toplantılarda AKP ile koalisyon görüşmelerinde yaşananları sivil toplum kuruşlarına, basın kuruluşlarına ve esnafa anlatıyor.

Yapılan ziyarette ilk olarak Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret eden, CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Giresun Milletvekili Bülent Yener Bektaşoğlu, Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen ve CHP Adana İl Başkanı Burhanettin Bulut’tan oluşan CHP Heyeti, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir ve Çukurova Gazeteciler Yönetimi ile bir araya geldi.

Burada yapılan toplantıda bir konuşma yapan CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu şunları kaydetti:

“7 Haziran seçimleri ile birlikte 13 yıldır iktidar olan AKP’yi halkımız iktidardan indirerek “dur” demiştir. Yapılan seçimlerde milletimiz hiçbir partiye tek başına iktidar kurabilecek bir çoğunluk vermemiş, ancak bütün partilere, ülkemizin karşı karşıya bulunduğu büyük sorunları çözmek için uzlaşma ve bir araya gelme sorumluluğu yüklemiştir. Bu anlamda halkımız “koalisyonlar dönemi başladığını” partilere tebliğ etti. Ancak MHP’nin alayına karşıyız anlayışı, Sayın Cumhurbaşkanı’nın tekrar seçim söylemi, Meclis Başkanlığı için de muhalefetin kendi içinden bir Meclis Başkanı seçememesi olayların bu güne gelmesine neden olmuştur. Partimiz ülke menfaatlerini öncelik sayarak AKP ile koalisyonu göze almış, bu doğrultuda sabırla beklemiş ve masadan kalkan taraf olmamıştır. Ülkemiz mevcut durumda, ekonomik, siyasi ve sosyal olarak gergin günler yaşamaktadır.  Cumhuriyet Halk Partisi, koalisyon sürecinde çok olumlu bir tablo çizdi, toplumsal barışı sağlamaya yönelik ciddi çaba göstermiştir. “Milletin kararı” lafının bunu sıklıkla tekrarlayanlar tarafından nasıl ters yüz edildiğini görüyoruz.  Bizim halkımız bilinçlidir. Bunları meydana getirenler, tekrar seçim yaptıranlar, millet iradesini yok sayanlar halkımız tarafından tekrar değerlendirecek ve ona göre kararını verecektir. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu süreçte olumlu rol oynayan tek partiyiz, bunun takdirini de halkımızdan bekliyoruz. “


SİİRT’TE ŞEHİT OLAN UZMAN ÇAVUŞ FERDİ GEREKLİ ADANA’DA SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu’nun içinde yer aldığı CHP Heyeti Siirt’te şehit edilen 8 asker arasında yer alan Uzman Çavuş Ferdi Gerekli'nin Adana'nın Ceyhan ilçesindeki cenaze törenine katılarak yakınlarına sabır ve başsağlığı dileklerini ilettiler.

Turpcu şunları ifade etti: “Siirt'ten gelen 8 evladımızı hain bir saldırı sonucu kaybettiğimiz haberi hepimizin içini yakmıştır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu hain saldırıda hayatını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve milletimize başsağlığı ve sabır diliyorum. Bu ateş tüm Türkiye’ye düşüyor, hepimizi yakıyor. Gencecik evlatlarımızı toprağa verdiğimiz bu karanlık günlerin artık bitmesi en büyük dileğimizdir.”