Koç Holding, 2006 yılında başlattığı "Ülkem İçin Projesi" kapsamında 2009 yılı uygulaması olarak 81 ilde çocuklara yönelik çevre eğitimleri veriyor. Ülkem İçin Elçileri olan Koç Topluluğu bayileri tarafından yürütülen proje kapsamında verilen eğitim dün Yayla İlköğretim Okulu'nda gerçekleşti.
Koç Holding tarafından 2006 yılında başlatılan ve üç yılda toplam 389 yerel ve ulusal projenin hayata geçmesine vesile olan "Ülkem İçin Projesi" dördüncü yılı uygulamalarında, öğrencilere çevre bilinciyle ilgili eğitimler veriliyor. Türkiye'nin geneline yayılacak bir çevre eğitimi ve bilinçlendirme çalışmasından oluşan 'Ülkem İçin' 2009 yılı uygulaması çerçevesinde dün Yayla İlköğretim Okulu'nda öğrencilere eğitim verildi.
Her ilde Koç Topluluğu bayilerinin "Ülkem İçin Elçisi" olarak destek verdiği eğitim programı Zonguldak'ta büyük bir ilgi ile karşılandı. İlköğretim öğrencilerinin büyük bir dikkatle takip ettiği eğitim, Ülkem İçin Elçisi ve Arçelik Bayisi Ayşen Orhan tarafından organize edildi. Toplantıda, TEM İl Temsilcisi Berran Aydan, öğrencilere çevre hakkında bilgiler verdi.
Koç Holding'in genç nesillerde çevre bilincini oluşturmak amacıyla destek verdiği ve TEMA yetkilileri tarafından verilen çevre eğitimi Zonguldaklı çocuklar tarafından büyük ilgi ile karşılandı. İnteraktif bir şekilde gerçekleşen eğitimde çevre korumada önemli faktörler, doğanın tahribatını önlemek için alınacak önlemler üzerinde duruldu.
2006 yılından bu yana Koç Topluluğu şirketleri, çalışanları, tedarikçileri ve bayilerinin desteğiyle yürütülen Ülkem İçin Projesi'nde daha geniş bir etki sağlamak amacıyla 2008 yılında tek bir konuya odaklanılarak, çevre bilincinin artırılmasına yönelik çalışmalar başlatılmıştı. Bu çerçevede Koç Holding, Çevre ve Orman Bakanlığı ve TEMA işbirliğiyle Türkiye'nin 7 bölgesinde 1750 futbol sahası büyüklüğünde bir alanı kapsayacak olan 700 bin fidan dikimi için kaynak yaratıldı. Ağaç dikimine paralel olarak çevre ve bilinçlendirme eğitimlerini pilot olarak belirlediği 10 ilde gerçekleştiren Koç Holding, 2009 yılında ise bu eğitimlerin Türkiye çapına yayılmasını sağladı.