Seçkin Organizasyon'dan 2011-2012 Kültür Sanat Etkinlikleri kapmasında; birbirinden değerli ve tecrübeli oyuncuların rol aldığı Koca Sinan isimli oyunu Zonguldak'taki tiyatro severlerle buluşturuyor.
18 Ekim Salı akşamı Zonguldak Atatürk Kültür Merkezi'nde Koca Sinan isimli oyunu tiyatro severlerle buluşturan Seçkin Organizasyon tecrübeli ekibi ve geniş portföyüyle Zonguldak'ta yapılmayanları yapmaya devam ediyor.

Koca Sinan
F.H.Çorbacıoğlu'nun aynı adlı eserinden Hakan Altıner'in yazdığı ve sahneye koyduğu oyunda; Burak Sergen Sinan'ı; Dilek Türker Hürrem'i, Tarık Papuççuoğlu Kanuni'yi, Ayberk Attila Karahisari'yi, Atilla Pekdemir Rüstem Paşa'yı, Elif Çakman Gülruh'u oynuyorlar.
Oyunun dekor tasarımı Tuba Onat, kostüm tasarımı Türkan Kafadar'a ait.
Dünyaya hükmeden bir padişahın, Kanuni Sultan Süleyman'ın, Mimar Sinan'dan bir isteği vardır; yüzyıllar boyunca onun adını ölümsüzleştirecek bir cami! Mimar Sinan'ın ise, tüm yaşamını adadığı bir tek düşü vardır: Eteklerinde doğduğu Erciyas Dağı gibi, Tanrısal güzelliğin dalga dalga göklere yükselişini gösteren bir mabed yapmak!

KOCA SİNAN oyunu bu büyük mabedin, Süleymaniye'nin; doğuş öyküsü ekseninde, Sanat ile İktidar ın yüzyıllar boyu tartışılan ve tartışılacak olan sancılı ilişkisi ni de tiyatronun büyülü merceğinden anlatmaktadır.