Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (ZKÜ) Tıp Fakültesi'nde Sağlık Teknikeri olarak çalışan Cihangir Koca “Şah Gılliz” isimli kitabını çıkardı.
ZKÜ'de Sağlık Teknikeri olarak çalışan Cihangir Koca “Şah Gılliz” isimli ilk kitabını resmi olarak çıkarttığını söyledi. Kitabını tüm satış sitelerinde satışa sunulduğunu söyleyen Cihangir Koca, herkesi kitap okumaya davet ettiğini ifade etti. Koca, “Okuyan milletler her zaman dünya coğrafyasında söz sahibi olmuşlardır. Hiçbir zaman hiçbir milletin uşağı konumunda olmamışlardır. Her zaman kendi ideolojilerini kendi inançlarını kolayca yaşayabilmişlerdir. Zaten bizim yüce yaratıcımız Kur'an'ın birinci ayetinde demiyor mu? Peygamber efendimiz 'Benim en büyük düşmanım cehalettendir' demiyor mu? 'Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu' demiyor mu? Tüm bu bilgilerden esinlenerek büyük millet olma arzusunu yerine getirebilmemiz için çok okuma alışkanlığını kendimize düstur edinmemiz lazımdır diye düşünüyorum. Zaten bu büyük millete yakışanı da budur.
Biz millet olarak doğumuzla, batımızla, kuzeyimizle ve güneyimizle birliğimize sımsıkı sarılarak bir ve beraber olarak yaşayabilme arzusunu yerine getirebilmek için inancımızın gereğini yerine getirebilmemiz için çok okumamız gerekiyor. Yeni bir proje olarak 'Herkes Bir Kitap Okusun' sloganıyla yola çıkarak Türkiye genelinde bir kitap okuma kampanyası başlatmak istiyorum ve hazırlıklarımız devam etmektedir” dedi.