* CHP MYK ve Zonguldak Milletvekili Ali Koçal, Devrek fuar alanını gezerek buradaki esnaf ve vatandaşlardan "Hayır" oyu istedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekilli Ali Koçal ve CHP Devrek İlçe Teşkilat üyeleri ilçede akşamları vatandaşlara hizmet veren Fuar Alanını gezerek buradaki esnaflardan ve vatandaşlardan "Hayır" oyu istediler. Düzenlenen organizasyona, CHP Zonguldak Milletvekili Ali Koçal, CHP Devrek İlçe Başkanı Şeref Aydınlı, CHP Belediye Meclis Üyesi Songül Malkoç, kadın kolları ve gençlik kolları katıldı. Devrek'te alış-veriş stantlarını tek tek gezerek esnaflara kendini tanıtan Ali Koçal, "Fuar alanı gerçekten çok hareketli ve insanlar çok cana yakın. Amacımız CHP olarak vatandaşlarımıza 12 Eylül'de yapılacak olan referandumda neden 'Hayır' oyunu kullanmaları hakkında bilgilendirerek kendilerine 'Neden Hayır' başlıklı kitapçığın dağıtımını yaparak konu hakkında bilgi sahibi olmalarını sağladık. Devrek'te çok yüksek oranda 'Hayır' çıkacağını görüyorum. Devrekliler her zaman vatanına, ulusuna ve vatandaşına sahip çıkmışlardır. Devrek ilçemiz yurdumuzda her zaman önemli kişiler yetiştirmiştir. Devrek'te yetişen bu önderler ülkemizin dört bir tarafında vatanları için büyük çaba harcıyorlar. Devrekliler artık bu iktidardan kurtularak yanlarında CHP'yi görmek istiyorlar. Bizlere destek veren herkese teşekkür ediyorum" dedi.
CHP Belediye Meclis Üyesi Songül Malkoç da, "'Neden Hayır' başlıklı kitapçıkta anayasa değişikliklerine karşı olmalarının nedenini 12 soruda özetlediklerini ancak kitabın içeriğinde vatandaşların 'Neden Hayır' diyeceklerinin açıkça beyan edilmiştir. Bizlerde CHP'li bayanlar olarak bu kitapçığı dağıtarak özelliklede bayanlarımızı bilgilendirmeye çalışıyoruz" sözleri ile konuştu. Referanduma hayır kampanyası çerçevesinde parti olarak tüm insanlara ulaşmayı amaçladıklarını ifade eden Malkoç, "Referanduma neden 'Hayır' diye 12 Eylül'de yapılacak 12 Eylül anayasasına karşı AK Parti'nin sivil dikta anayasası nedeniyle 12 soruda neden 'Hayır' bu kitapçıkta anlatılıyor. Ayrıca neye 'Hayır' diye broşürde de daha kısa ve yalın anlatımlarla 'Hayır'ın nedenlerini ifade ediyor" sözleri ile konuşmasını tamamladı.