Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili ve Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Ali Koçal, beraberinde İl Başkanı Osman Yayla, Merkez İlçe Başkanı Tarık Coşkun, İl Genel Meclisi Üyesi Turan Oral, Belediye Meclisi Üyesi Turgut Aydın ve bazı Yönetim Kurulu üyeleri ve CHP Çatalağzı Belde Teşkilatı ile birlikte, ÇATES İşletme Müdürü Muzaffer Gençoğlu ile Eren Enerji Yatırımlardan Sorumlu Teknik Koordinatör Ali İhsan Aras ve Koordinatör Erol Orhan ile bir süre görüştü.
ÇATES'te basına kapalı yapılan toplantının ardından açıklama yapan CHP Zonguldak Milletvekili Ali Koçal, ÇATES ile ilgili bazı sorunlar olduğunu ve ÇATEŞ İşletme Müdürü Muzaffer Gençoğlu ile birlikte görüş alışverişinde bulunduklarını belirtti.
CHP heyeti, daha sonra Çatalağzı'nda faaliyete geçen Eren Enerji'yi ziyaret ettiler. Eren Enerji Genel Koordinatörü Erol Orhan ve Yatırımdan Sorumlu Teknik Koordinatör Ali İhsan Aras ile yapılan görüşme yine basına kapalı yapıldı. Toplantı sonrasında CHP Zonguldak Milletvekili Ali Koçal, Eren Enerji'nin Çatalağzı'na önemli bir yatırım yaptığını belirterek, "Bir ülkenin enerjiye ihtiyacı vardır. Ülkemizin kalkınabilmesi için ekonomisinin güçlü olması gerekiyor. Güçlü ekonomide güçlü enerjiden geçiyor. Enerjiye ihtiyacımız vardır. Tabi enerjinin yenilenebilir enerji olması hepimizin arzusudur. Bu bölgede yapılan Ener Enerji'nin yaptığı termik santral dünya standartlarına uygun, olabildiğince dünya standartlarının çerçevesinde çalışmalarının sürdüğünü gördük" dedi.
Eren Enerji Yatırımdan Sorumlu Koordinatörü Ali İhsan Aras ise, yatırım hakkında genel değerlendirme yaparak, basın mensuplarını sorularına yanıtladı. Aras, ihtiyaçları doğrultusunda Zonguldak kömürünü kullanacaklarını da belirtti.